Ana SayfaHaberlerGündem'Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi?'

‘Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi?’

 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında, 21 Ağustos'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde kullandığı ifadeler ile gündeme gelen ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Osmaniye'de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni ziyaret etti. Dernekte şehit yakınları tarafından karşılanan Alkan, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili konuştu.

 

Yarbay Alkan, "Ülkeyi yönetenler bedel ödemediği sürece bu iş bitmeyecektir" dedi:

 

"Hani diyorlar ya, 'Askersin kardeşim öleceksin', eyvallah. Bakın bu kadar şehidimiz var. Bunların hepsi öldü, kanını canını verdi. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur. Yine konuşuyor diyecekler ama. Biz kanımızı canımızı vermeyelim demiyoruz, veriyoruz zaten. Bundan bir çekincemiz yok. Bunu da herkes görüyor, mezarlıklar şehitlikler de bunun şahidi. Peki nereye kadar? Bu işin bir sorumlusu yok mu? Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz kaybedeceğimizi kaybetmişiz zaten. Üzerimize düşeni de yapmışız. Artık üzerine bir şey düşmeyenlerin bir şeyler yapması lazım. Başkalarının bir şeyler yapması lazım."

 

"Askerler mücadele ediyor"

 

Alkan, "terörle" mücadele ile "teröristle" mücadelenin farklı şeyler olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:   

 

"Bir taraftan 'terörle mücadele ediyoruz' diyorlar, diğer taraftan teröristler belediyeleri yönetiyor yıllardır. Koca koca belediyeleri yönetiyorlar, devletin tüm imkanları ellerinde. Bu nasıl mücadeledir? Doğruları söylemek ülkemizde suç maalesef. Aklı başında herkes bilir, odada sinek olduğu zaman ilaç alırsın öldürmeye çalışırsın. Ama dışarıda bataklık var, belediye görevini yapmıyor ilaçlamasını yapmıyor. O zaman burada sinek sizi ısıracak, siz sineği öldüreceksiniz, öyle devam edip gidecek. Ama bataklık orada duruyor, bataklığın kurutulması lazım. Yani terörle mücadele farklı bir şey, teröristle mücadele farklı bir şey. Bunu artık anlamamız lazım. Biz askeriz terörle mücadele ediyoruz, askeriz vur der vur, dur der dururuz, şu an olduğu gibi, yıllardır olduğu gibi."

 

Uyarı cezası almıştı

 

Kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'de düzenlenen cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye bağırmıştı. Bu davranışı üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası vermişti.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -