Ana SayfaHaberlerGündem'Usûlsüz dinleme'ye 30 gözaltı

‘Usûlsüz dinleme’ye 30 gözaltı

 

Operasyon, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "usûlsüz dinleme" soruşturması kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatıldı.

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde Ankara, İzmir ve Kayseri’nin aralarında olduğu 10’un üzerinde ilde operasyon düzenledi.

 

Operasyon kapsamında siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının arasında olduğu 432 kişiyi usûlsüz dinledikleri iddiasıyla hakkında gözaltı kararı olan ve adreslerinde arama yapılan şüphelilerden 30'u yakalandı.

 

Şüpheliler, AK Parti, CHP, MHP, BBP ve DYP'li siyasetçileri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay mensupları ile iş adamları ve gazeteci 432 kişinin telefonlarını usûlsüz dinlemekle suçlanıyor.

 

Kayseri'de arama

 

Kayseri'de ise "Paralel Devlet Yapılanmas" soruşturması kapsamında bazı adreslerde arama yapılıyor.

 

Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

 

"Paralel Devlet Yapılanması"nın memur kısmına yönelik operasyonda, 5 kişinin evinde, bir memur ve işçi dernekleri ile emekli bir profesörün Erciyes Teknopark'taki bürosunda arama var.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -