Ana SayfaHaberlerGündemVan'da PKK saldırısı

Van’da PKK saldırısı

 

PKK, Van şehir merkezinde bombalı araçla saldırı düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda meydana gelen patlamada 2'si polis 2'si ağır 48 kişi yaralandı. Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, saldırıya ilişkin, "AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. " dedi.

 

Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki patlamayla çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

 

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lılatın yakalanması için çalışma başlattı.

 

'Kayyumların atanmasıyla ilgili tehdit alıyorduk"

 

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, saldırganın beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA, AA, Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik