Ana SayfaHaberlerGündemYapmayın diyemedi!

Yapmayın diyemedi!

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 'Etik kurallara uyan milli hesaplar' diye tanımladığı sosyal medya hesaplarından kendilerine yönelik gelen küfür, tehdit ve tacizleri kamuoyu ile paylaştı.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Twitter hesabından Mahir Ünal’ın talimatıyla profillerine söz konusu işaretleri koyarak etik kurallara uyacağını ve milli hesap olduğunu kabul eden AK Partililere ait bazı hesapların hakaret ve tehdit içeren mesajlarını paylaştı.

 

"HATIRLATMAYI GÖREV SAYARIM"

 

Ünal’a da çağrıda bulunan Kaftancıoğlu "Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer. Haksızlık olmasın arkadaşlara. Unutmadan; etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım" dedi.

 

"HESAPLARIN ÇOĞU KÜFÜR VE HAKARET DOLU"

 

Kaftancıoğlu, Halk TV'de yayınlanan ‘Gazeteciler Masası’ programında da konuyla ilgili Yaşamın her alanında kadınlara dönük cinsiyetçi saldırıların artması apayrı bir gerçeklik. Erkek egemen bakışın bu ülkede ne kadar hakim olduğunun göstergesi. Yeşil noktalarla etik kurallara uyalım deniyor. Etik ilkelere noktalarla değil etik ilkelere inanılarak uyulur.

 

Orada milli hesaplar denilerek belirli yapıların birbirlerini tanıması açısından bir formulasyon yaratılmış. Bu kurallar söylenildiği zaman değil asıl yapıldığı, uygulandığı zaman kıymetli olur. Çünkü sözde etik kuralları uyduğunu söyleyen hesapların yarısından çoğunda nefret söylemi, cinsiyetçi hakaretler, küfürler var" açıklaması yaptı.

 

"BU İNSAN MÜSVEDDELERİNİ…"

 

Gazeteci Nevşin Mengü de yine aynı hesaplardan gelen mesajlara isyan etti: "Bu insan müsveddelerinin karşı cinsle başka türlü temas kurma şansları zaten yok. Rızasıyla bu adamlarla konuşmak bile isteyen kadın olmayacağı çok açık. Yeşil top da çok güzel olmuş, tam yerini bulmuş."

 

"GELEN GİDEN TEHDİT SAVURUYOR"

 

Oyuncu Berna Laçin ise Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu ve avukat Feyza Altun'u da hedef alan "Herkes yazmış. Darbeye yeltenirlerse Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin. Şimdiden söyleyeyim" tweete şu mesajla tepki gösterdi:

 

"Gelen giden tehdit savuruyor ülkede 'Dağ başı mı burası' derler ya, evet dağ başı burası! Eh ortalara çıkıp ‘Asarım, keserim, kan dökerim, şöyle ederim böyle ederim’ diyenlere kimse ses çıkarmadıkça bu pislikler de böyle ürer işte, hele kadınsan bir de salyalılar çok bölgede!"

 

"CİDDİ AHLAKİ BİR SORUN"

 

Skandal mesajlar sosyal medyada büyük tepki neden olurken, söz konusu 'milli hesaplar'la ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan açıklama geldi.

 

Twitter'dan paylaşım yapan Ünal "Sosyal medya etik kurallara uyacağını taahhüt edip bu kurallara uymayan paylaşımlarda bulunmak ciddi bir ahlaki sorun. Bu paylaşımları deşifre eden @KurulEtik hesabı bizi kurallara uymaya davet etse de etik kuralları destekleyecek yasal düzenleme son derece önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Ünal'ın paylaşımları kınamak yerine yasal düzenleme vurgusu yaptı.

 

Öte yandan sosyal medyada saldırgan paylaşımlar için 'tepki gösterin' çağrılarının yapıldığı AK Partili kadın milletvekilleri ve yöneticilerinin sessiz kalması da dikkat çekti.

 

AK PARTİ'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

 

Mahir Ünal'ın 'Etik kurallara uyan milli hesaplar' diye tanımladığı sosyal hesaplarını, deşifre eden bazı sosyal medya kullanıcıları da skandal mesajlarla ilgili AK Partili yetkilileri görev çağırmıştı. Bu çağrıya rağmen Manir Ünal bir süre sessizliğini korumuş, diğer hesaplar ise olaya duyarsız kalmıştı.

 

NE OLMUŞTU?

 

AK Parti, 12 maddeden oluşan 'sosyal medya etik kuralları'nı açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da 'sosyal medya etik kuralları' ile ilgili de "Profilinde, bu işaretleri (Yeşil daire ve Türk Bayrağı) kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz. Limitim dolana kadar takipte bulunacağım. Yeşil daire etik kurallara uyacağım, Türk Bayrağı milli hesap" ifadeleri kullanılmıştı.

- Advertisment -