Ana SayfaHaberlerGündemYargıda yeni gözaltı kararları

Yargıda yeni gözaltı kararları

 

Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'da bir kısım askerin darbe girişimine yönelik eylemlerinin ardından 'Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs, Anayasayı İhlal, Hükümete Karşı İsyan ve Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan' suçundan soruşturma başlatacak.

Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen Konya adliyesinde görevli 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

 

Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde halen arama yapıldı. 

 

İstanbul'da 140 yeni gözaltı kararı

 

Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında daha gözaltı kararı verildi.

 

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların 60'nın Bakırköy Adliyesi, 35'inin Küçükçekmece Adliyesi ve 45'inin de Bölge İdare Mahkemesi'nde görev yapan hakim ve savcılardan oluştuğu öğrenildi.

 

Önceki gün 2 bin 745 gözaltı kararı çıkmıştı

 

Darbe girişiminin ardından Cumartesi günü 2 bin 745 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan gözaltına alındı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü üyeliği suçundan 140 Yargıtay, 48 Danıştay ve 5 HSYK üyesi hakkında gözaltı kararı aldı.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -