Yenikapı ruhu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katıldığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük meydan mitingi İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlendi. "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için polis kaynaklarına göre 5 milyon kişi alanı doldurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez alana giriş yaptı. Dört lider tek tek kürsüye çıkıp vatandaşları selâmladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklâl Marşı okundu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetine geçildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edildi. Mitinge kalabalık bir sanatçı grubu da katıldı.

 

Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Akar, Başbakan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı sırayla kalabalığa hitap etti. Ancak önceden duyurulan programda yer almadığı halde bir isim daha konuima yaptı. Kılıçdaroğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar ilk kez bir mitingde milyonlara hitap etti.

 

- Advertisment -