Ana SayfaHaberlerGündemYıldırım: Cevabını ben de arıyorum

Yıldırım: Cevabını ben de arıyorum

 

Başbakan Binali Yıldırım, atv ve a haber’in ortak yayınında konuştu. "İstihbarat size darbe girişimini niye haber verememiş?" sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "Onun cevabını ben de arıyorum. Cumhurbaşkanımıza sürekli her şeyi haber verirler. Maalesef süreçten haberimiz olmadı" dedi.

 

Yıldırım, “Askeri birlikler şehir dışına mı alınacak?” sorusuna da “Bununla sınırlı değil. Bunlardan başka çok köklü tedbir alınacak. Hepsini birlikte göreceğiz” cevabını verdi.

 

Başbakan Yıldırım, darbe girişimini haber almalarının ardından Ankara’ya gitmeye çalıştıklarını söyledi:

 

“Tuzla’dan çıktık, nereye gidelim? Sabiha Gökçen’e gidelim dedik. Sonra arkadaşlar ‘Orası hedeftir, gitmeyin’ dedi. E, ne yapalım? Ankara istikametine gidelim, nihâyetinde en son oraya gideceğiz. Oraya doğru yola çıktık. Yolda tanklara rastladık, onlar bize ‘dur dur’ işareti yaptı, yol daraldı filan, biraz riayet ettik daha sonra yol genişledi hızla oradan uzaklaştık”

 

Yıldırım'ın öne çıkan diğer ifadeleri şunlar:

 

"MİT Başkanı’nın bir ihbarla haberi olmuş. Genelkurmay Başkanlığı’na aktarmış. Genelkurmay gerekli talimatları vermiş. MİT Başkanı da gitmiş oraya, bir iki saat beraber çalışmışlar. Bütün bunlara rağmen önlem alınamamış. Üstüne üstlük kuvvet komutanlarının tamamı ve Genelkurmay Başkanı’nı derdest ederek Akıncı’ya götürmüşler.

 

Yüksek Askeri Şurâ var. 28 Temmuz’a aldık, Belki de bir ilk olacak, Başbakanlıkta yapacağız."

- Advertisment -