Ana SayfaHaberlerGündemYıldırım ile Bahçeli görüştü

Yıldırım ile Bahçeli görüştü

 

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesi 15:20'de başladı ve yaklaşık 45 dk sürdü. Görüşme basına kapalı yapıldı.

 

21 Ocak’ta Meclis'ten anayasa değişikliği teklifinin halk oylamasına gönderilmesi kararı çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği, MHP lideri Bahçeli'nin ve partisinin desteğiyle Meclis'ten geçerek değerlendirme süreci için 2 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı'na gitmişti.

 

Devlet Bahçeli, yeni anayasaya referandumda da evet diyeceklerini açıklamıştı. MHP lideri, "Biz şahsa değil, sistemin bâkiliğine evet diyoruz" diyerek, "Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısındaki bu konuşması için MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür etmişti.

 

Cumhurbaşkanı'nın değişikliği onaylamak ya da iade etmek için 15 günlük süresi var. Cumhurbaşkanı onaylarsa, kanun halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanacak. Halk oylaması, anayasa değişikliği kanununun Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılacak. Kanunun halk oylamasında kabul edilmiş sayılması için de kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasının "evet" olması gerekecek.

 

Erdoğan Salı günü, referandumla ilgili bu hafta içinde kararını vereceğini açıklamış, sürecin "zamanlamayla" ilgili olduğunu ve mevsim koşullarına göre değerlendirme yaptıklarını vurgulamıştı. 

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -