Ana SayfaHaberlerGündemYıldırım ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama

 

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki lider, ortak açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Toplumdaki gerginliği el birliğiyle gidermek bizim görevimiz. Sayın Başbakan’a verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi.

 

Başbakan Yıldırım ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

"Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Darbeyle ilgili olay kontrol altına alınmıştır. İşin başından beri kendisinin ana muhalefet lideri olarak gösterdiği basiret, birlik ve beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum."

 

"İş burada bitmiyor, bundan sonra daha dikkatli olmamız lâzım. Durumdan vazife çıkaracak provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere de gereken cevabı anında vermemiz lâzım. Bir yanlış başka bir yanlışla düzelmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hareket edilecek. Yanlış yapanlar Türk yargısına teslim edilecek. Kimse intikam almak gibi bir durum içinde olamaz. Hukuk devletinde bunlar asla kabul edilemez. Bugün birlik ve beraberliğe, kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik