Ana SayfaHaberlerGündemBir günde iki facia: 20 ölü

Bir günde iki facia: 20 ölü

Saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu. 

 

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. 

 

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak da sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı.

 

Üç cansız beden daha

 

Bu arada Yorgun Sitesi önünde bir kadın ile Öğretmenler Sitesi önünde ise 2 erkek kaçağa daha ait cansız beden bulundu. 

 

Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 

 

Aynı gün ikinci göçmen faciası 

 

Ayvalık sahiline vuran cansız bedenlerin şoku yaşanırken bir facia haberi de İzmir'in Dikili İlçesi'nden geldi. İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

 

Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. Aynı yerden açılan başka bir botun batmasıyla ölen 10 kişinin cesedi de Altınova'da sahile vurmuştu. 

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -