Ana SayfaHaberlerGündemYüksekova'daki havalimanına 11 ay sonra uçak indi

Yüksekova’daki havalimanına 11 ay sonra uçak indi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015'te açılışı yapılan havalimanı, ilçede yaşanan çatışma ortamı ve operasyonlar nedeniyle sefere kapatıldı.

 

13 Mart 2016'da başlayan ve 30 Mayıs 2016'da son bulan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı sonrası güvenliğin yeniden sağlanmasıyla THY bu gece deneme seferi yaptı. Uçakla gelen heyet, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

 

Uçuşlar başlayacak

 

Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, yaptığı açıklamada, "Havalimanı hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerini yapmaya başladı. Açıldıktan 73 gün sonra, 5 Ağustos 2015 itibariyle seferler durduruldu. Ancak biz havalimanını sürekli açık tuttuk. Kış şartlarında bi̇le havali̇manı pi̇stimizi sürekli̇ temi̇zleyerek hazır tuttuk. Operasyonlar döneminde bile havalimanımız 24 saat açıktı. Bu test uçuşu, uçak seferleri için önemli bir adımdır. İnşallah devamı gelecek. Havalimanımız tüm personel ve ekipmanımızla hazırdır. Uçak seferlerinin yapılacağı havalimanlarında pilotlar önceden test amaçlı uçuşlar yapar. Bu sefer de onlardan biri. Havalimanımız, uçak seferlerinin yapıldığı zaman dilimindeki uçuş potansiyeli gayet iyiydi. Haftada 10 sefer olmasına rağmen 73 günde toplam 216 uçak seferi gerçekleştirdi. Bu seferlerde 24 bin 177 yolcu sayısına ulaştık. Bu da bizim için güzel bir rakam. Havalimanımızın güvenliği açısından tüm çevresi, 2.5 metre yüksekliğinde beton duvarlarla çevriliyor" dedi.

 

 

- Advertisment -