Ana SayfaHaberlerGündemYüz binler Ayasofya’ya akarken mini Lozan anmalarına pandemi yasağı

Yüz binler Ayasofya’ya akarken mini Lozan anmalarına pandemi yasağı

Lozan’ın yıldönümünde Anıtkabir’e çelenk bırakmak isteyen ADD üyelerinin ziyareti önce terör, sonra tadilat, en son da pandemi gerekçesiyle engellendi.

Atatürkçü Düşünce Dernekleri, bundan iki hafta önce, bulundukları illerin valiliklerine dilekçe yazarak Lozan Antlaşması’nın 97. Yıldönümü olan 24 Temmuz 2020’de üyelerinin illerdeki Atatürk heykellerine çelenk bırakacaklarını bildirdiler.

Düne kadar (23 Temmuz) herhangi bir itirazla karşılaşmadıkları için hazırlıklarını yapıp bu sabahı beklemeye başladılar. Ne var ki dün saat 17:00’den itibaren ilginç gelişmeler olmaya başladı. Bir grup üyeyle birlikte bugün saat 12:00’de Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Emre Altınışık’a Anıtkabir’in güvenliğinden sorumlu bir albaydan telefon geldi. Albay, ziyaretin iptalini istiyordu, çünkü grubun arasına “marjinal terör unsurları” karışabilirdi. 

Altınışık, asla böyle bir şey olamayacağını, bunun teminatını kendisine verebileceğini söyleyince albay geri adım attı ve “peki” dedi.

Bugün saat 11:20’de, yani ziyarete 40 dakika kala albay yeniden telefon etti. Ziyaret yapılamayacaktı, çünkü Anıtkabir’de tadilat vardı. Ne var ki grup bu sırada Anıtkabir’in önüne gelmişti. Tadilat yoktu ama dezenfekte faaliyeti vardı. Beyazlar giymiş dezenfekte ekibi her tarafa ilaç püskürtmekle meşguldü. Grup, ziyareti gerçekleştiremedi.

Sabah saatlerinde bazı başka illerdeki Atatürkçü Düşünce Derneklerine de yazılı tebligatlar ulaştırılmış, açık havada Atatürk heykellerine karanfil bırakma faaliyetleri yasaklanmıştı. Gerekçe, pandemi önlemlerinin bu suretle ihlal edileceğiydi.

- Advertisment -