Ana SayfaHaberlerGündemZaman'ın eski isimlerine operasyon

Zaman’ın eski isimlerine operasyon

 

Mahkeme tarafından kayyum atanmadan önce Fethullah Gülen Cemaati'nin en önemli yayın organı olan Zaman gazetesinin eski yöneticilerine operasyon başlatıldı. 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Operasyon kapsamında gazeteci Şahin Alpay Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Polis ekipleri saat 6.00 sıralarında Şahin Alpay'ın Beşiktıaş'taki evine gitti. Yaklaşık 2,5 saat evde arama yapan polisler, Şahin Alpay'ı gözaltına aldı. Kelepçesiz olarak polis aracına alınan Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine, "Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum" dedi. Şahin Alpay, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdrürlüğü'ne götürüldü.

 

Kayyum atanmıştı

 

İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Zamangazetesinin de bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketine Mart ayında kayyum atanmasına karar vermişti. Mahkeme kayyum atanması kararını, "şirketin FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle almıştı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında şu ifadeler kullanılmıştı:

 

"Şirket faaliyeti içerisinde suç işlendiği hususundaki kuvvetli şüphe oluşturacak delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için şirkete kayyum atanması yönünde hâkimlikçe vicdani kanı oluşmuştur. FETÖ/PDY adı altındaki yapılanmanın faaliyetlerine katılan, faaliyetlerini meşru göstermek ve örgütün propagandasını yapmak için faaliyetlerde bulunan şirkete sadece denetim yönünden kayyum atanmasının bu suçların işlenmesine engel olamayacağı, ayrıca delillerin toplanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması yönünden de yetersiz kalacağı anlaşıldığından, adı geçen şirkete yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredileceği kayyum atanmasının zorunlu olduğu anlaşılmaktadır."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik