Ana SayfaHaberlerGüney Afrika Dışişleri Bakanı: İsrail ordusunda savaşan Güney Afrika vatandaşları! Döndüğünüzde sizi...

Güney Afrika Dışişleri Bakanı: İsrail ordusunda savaşan Güney Afrika vatandaşları! Döndüğünüzde sizi tutuklayacağız

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, Güney Afrika vatandaşlığına sahip, İsrail ordusu askerlerinin ülkeye girişte tutuklanacağını açıkladı: "Güney Afrikalı olup da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yanında ya da içinde savaşanları uyaran bir bildiri yayınladım. Biz hazırız. Eve döndüğünüzde sizi tutuklayacağız.”

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, yaptığı açıklamada Güney Afrika vatandaşlığına sahip İsrail ordusu askerlerinin ülkeye girişte tutuklanacağını açıkladı.

Haaretz’in haberine göre Pandor bu açıklamayı Güney Afrika’nın Filistinlilerle dayanışması konulu bir konferans sırasında yaptı.

Pandor şunları söyledi:

 “Güney Afrikalı olup da İsrail Savunma Kuvvetleri’nin yanında ya da içinde savaşanları uyaran bir bildiri yayınladım. Biz hazırız. Eve döndüğünüzde sizi tutuklayacağız”

İsrail’in savaşı başlatan 7 Ekim’deki Hamas saldırısına verdiği yanıtı şiddetle kınayan Güney Afrika yönetimi, İsrail devletini Uluslararası Adalet Divanı’nda (ICJ) dava etmiş ve ülkedeki tüm diplomatlarını geri çağırmıştı.

Pandor ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Bu yılki seçimler nedeniyle Filistin’e destek verdiğimizi düşünüyorsanız, Güney Afrika tarihini bilmiyorsunuz demektir. Kurtuluş ve mücadele tarihini bilmiyorsunuz. Biz Filistin halkıyla 8 Ekim’de tanışmadık. Onlarca yıldır birlikte mücadele ediyoruz.”

- Advertisment -