Ana SayfaHaberlerDünyaGüvenlik tehdidi sebebiyle kapatılan ABD Kongre Binası'na giriş çıkışlar yeniden açıldı

Güvenlik tehdidi sebebiyle kapatılan ABD Kongre Binası’na giriş çıkışlar yeniden açıldı

ABD'nin başkenti Washington DC’de bulunan Kongre Binası'nda 6 Ocak'taki baskının ardından bir kez daha alarm verildi. Kongre Binası barikatına saldırı düzenleyen bir kişi güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Olayda saldırganın yanı sıra bir polis memuru da hayatını kaybetti. Güvenlik nedeniyle durdurulan giriş ve çıkışlar, bina etrafında güvenliğin sağlanması ile yeniden başlatıldı.

Trump’ın seçim yenilgisini kabul etmeyen taraftarlarının 6 Ocak’ta bastığı Kongre binası, bugün de kanlı bir saldırıya sahne oldu. Kongre güvenlik servisinde çalışan iki polis memuru, görev başında araçlı saldırıya uğradı.

Aracıyla iki polis memurunu hedef alarak çarpan ve daha sonra elindeki bıçakla saldıran kişi vurularak öldürüldü.

Saldırıya uğrayan polis memurlarından biri hayatını kaybetti. Diğeri yaralandı. Kongre binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Etrafında güvenlik sağlanan ve başka bir tehdit tespit edilmeyen Kongre yerleşkesi, giriş çıkışlara yeniden açıldı.

Kongre polisinin konuya ilişkin ilk açıklamasında ise “Olay terör saldırısı gibi durmuyor” denildi.

Kongre binasının güvenlik bariyerine aracıyla çarparak bir polis memurunun ölümüne, bir diğerinin yaralanmasına neden olan saldırganın 25 yaşındaki İndiana’lı Noah Green olduğu açıklandı. Facebook tarafından silinem profiline göre, Noah Green Amerikalı Müslüman siyahların haklarını savunan Nation of İslam hareketinin bir üyesi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, hayatını kaybeden polis memurunun onuruna, Kongre binasındaki bayraklarını yarıya indirilmesi talimatını verdi.

Hayatını kaybeden polis memurunun kimliği de açıklandı: William F. Evansz. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi 18 yıllık polis memurunun “demokrasi şehidi” olduğunu söyledi.

6 Ocak baskınında 1’i polis memuru, 5 kişi hayatını kaybetmişti.

- Advertisment -