Ana SayfaHaberler“H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirildiği” iddiası: Hükümete yakın gazeteler hükümetin müdahil olduğu haberini...

“H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirildiği” iddiası: Hükümete yakın gazeteler hükümetin müdahil olduğu haberini dahi görmedi

Hükümete yakın gazetelerin birinci sayfalarında, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, 6 yaşındayken zorla “evlendirildiği” ve cinsel istismara uğradığı şikâyetiyle başlayan tartışmaya yer verilmedi. Tek istisna Hürriyet’in birinci sayfasındaki Ahmet Hakan imzalı “Sıradışı bir sapıklık: 6 yaşındaki kız çocuğun evlendirilmesi” başlıklı yazısıydı. Sabah, Akşam, Yeni Şafak, Türkiye, Takvim gibi gazetelerin birinci sayfalarında konuyla ilgili hiçbir haber yer almadı.

İsmailağa Cemaati mensuplarınca kurulan Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in 24 yaşındaki kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikâhıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı şikâyetiyle suç duyurusunda bulunmasının yankıları devam ediyor.

Dün (7 Aralık) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davaya müdahil olduğunu açıklaması, ardından da muhalefet liderlerinden gelen tepki mesajları bugünkü muhalif gazetelerin birinci sayfalarında geniş yer buldu.

Hükümete yakın gazeteler ise olayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasından bile görmedi.

Sabah, Akşam, Yeni Şafak, Türkiye, Takvim gibi gazetelerin birinci sayfalarında konuya hiç yer verilmedi.

Hürriyet, konuyu birinci sayfasında gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini de sürdüren yazarı Ahmet Hakan’ın olayla ilgili “Sıradışı bir sapıklık: 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi” başlıklı köşe yazısını “6 yaşındaki bir bebeği evlendirmişler” diye anonslayarak duyurdu.

Yeni Akit’te Ali Karahasanoğlu’nun konuyla ilgili yazısının başlığı, diğer yazılarında olduğu gibi 8. sayfadaki yazıya yönlendiren bir kutu olarak yer aldı.

Karahasanoğlu, “Gelin orda da, damat ortada yok” başlıklı yazısında, H.K.G.’nin iddianameye de giren 6 yaşında gelinlikli fotoğrafları için şu yorumu yaptı:

“Her birimiz, o yaştaki kızlarımızın, kimi zaman kuzenlerinin, kimi zaman ablalarının, abilerinin nikahlarında, benzer elbiseler giydirildiğini, hepimiz bilmiyor muyuz?

“Bırakın ablalarının, abilerinin, kuzenlerinin, amcalarının, dayılarının, teyzelerinin düğünlerinde, küçük kız çocuklarının giydikleri o beyaz elbiseleri.”

Karahasanoğlu muhafazakâr kesimde kimsenin 6 yaşında evlendirilmediğini yazdı:

“Bizim mahallede, 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir. Aksini söyleyen ahlaksızdır, yalancıdır, sahtekardır. 15 yaşında evlenene veya anne babasına, ‘Biraz bekleseydiniz’ derim de… Onlara ben de gönül koyabilirim de, o ilkesiz Marksistler, ‘6 yaşında nikah kıyıldı’ derlerse… ‘Haydi ordan’ derim.”

- Advertisment -