Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla, MHP genel merkezinde düzenlenen 16. dönem sertifika töreninde açıklamalarda bulundu.
Halkın, oy verirken yaşadığı ekonomik sıkıntılardan çok ‘milli-manevi’ değerleri gözeteceğine dair vurgu, Bahçeli’nin konuşmasının en dikkat çekici bölümünü oluşturdu. Bahçeli’ye göre “Ekonomi ve enflasyon üzerinden çıkar sağlamaya çalışan sorumsuzlar, insanımızı tanımıyor”du.
Bahçeli, konuşmasının bu bölümünde şöyle dedi:
“Ekonomik sorunları büyütüp enflasyon mühimmatıyla ülkemizi yaylım ateşine tutan sorumsuzlar, aslında ne insanımızı tanırlar ne rızkı bilirler; ne tarihimizi okurlar ne de ekonomiden anlarlar. Bizim sadece ekonomik hayatımız yoktur. Bir toplum hayatımız, inanç hayatımız vardır.”
“Ekonomi ve enflasyon üzerinden çıkar sağlamaya çalışan sorumsuzlar, insanımızı tanımıyor.”
“Müslüman Türk insanı şükür bilir, var’ı bilir yok’u bilir.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.