Ana SayfaHaberlerDünyaHabermas BAE’nin 225 bin Euroluk ‘Yılın Kültür İnsanı’ ödülünü reddetti

Habermas BAE’nin 225 bin Euroluk ‘Yılın Kültür İnsanı’ ödülünü reddetti

Alman filozof Jürgen Habermas, Birleşik Arap Emirlikleri'nin verdiği Şeyh Zayed Kitap Ödülü'nü önce kabul etme eğilimindeydi ama daha sonra “ödülü veren kuruluşun BAE devletiyle yakın ilişkisi nedeniyle” kabul etmeyeceğini açıkladı.

Alman filozof ve sosyolog Jürgen Habermas, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) verdiği “Şeyh Zayed Kitap Ödülü”nü kabul etmeyeceğini duyurdu. Daha önce ödülü alacağını açıklayan Habermas, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada kararını değiştirdiğini söyledi.

“İletişimsel Eylem”, “Kamusal Alan” fikirlerinin öncü isimlerinden Habermas, kararını değiştirmesinin sebebini “Bu ödülü veren kuruluşla mevcut siyasi rejimin yakın ilişkileri olduğu konusunda net bir düşünceye sahip değildim” diyerek açıkladı.

Ödül 225 bin Euro değerindeydi

Alman felsefe geleneğinin yaşayan en önemli isimlerinden olan Habermas, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ‘Yılın Kültür İnsanı’ ödülüne layık görülmüştü. 225 bin Euro değerindeki ödülün 23 Mayıs’ta Abu Dabi’de verilmesi planlanıyordu.

Zayed Kitap Ödülü’nün internet sitesinde 29 Nisan’da yayımlanan açıklamada, Habermas’ın “yarım yüzyıldan fazla süren uzun kariyeri” nedeniyle “2021 yılının kültür insanı seçildiği” ifade edilmişti.

- Advertisment -