Ana SayfaHaberlerGündemHablemitoğlu davasının kilit sanığı Bozkır’ın illegal ortağı FETÖ sanığı çıktı

Hablemitoğlu davasının kilit sanığı Bozkır’ın illegal ortağı FETÖ sanığı çıktı

Hablemitoğlu suikastının firari olan kilit sanığı Nuri Gökhan Bozkır’la birlikte 2015’te IŞİD’e silah ve patlayıcı madde sevkiyatı yapmaktan yargılandıkları “Soğan tırları” davasında hüküm giyen eski yüzbaşı Ahmet Yasin Güneş’in “FETÖ üyeliği”nden de yargılandığı ortaya çıktı. Güneş, mahkemede Kara Harp Okulu’nu bitirdikten sonra FETÖ’yle ilişkisinin kalmadığını savundu. Bozkır ve Levent Göktaş’ın da aralarında bulunduğu 5 eski subay, FETÖ’nün azmettirmesi sonucu Hablemitoğlu suikastını yapmakla suçlanıyor.

Necip Hablemitoğlu suikastı davasının kilit sanığı eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın, IŞİD’e silah ve patlayıcı temin ettiği suçlamasıyla hüküm giydiği “Soğan tırları” davasında eski yüzbaşı Ahmet Yasin Güneş de 15 yıl hapis cezası almıştı.

Ocak 2022’de MİT’in girişimiyle Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen Bozkır, yaptığı itiraflarla Hablemitoğlu suikastı iddianamesinin önemli bir bölümünü oluşturmuş ancak mahkeme sürecinde anlattıklarının büyük kısmını inkar etmişti.

Hablemitoğlu davasından 19 Mayıs’ta tahliye olan Bozkır, 26 Mayıs’ta “Soğan tırları” davasından 21 yıl 9 ay hapis cezası almış ve hakkında yeniden tutuklama kararı çıkartılmıştı. Firari olan Bozkır o tarihten bu yana yakalanamadı.

Hablemitoğlu suikastı iddianamesinde Bozkır ve emekli Albay Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 5 eski subay, suikastı FETÖ’nün azmettirmesi sonucu yapmakla suçlanıyor.

Soğan tırlarının ortağı FETÖ sanığı

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Bozkır’la birlikte IŞİD’e patlayıcı sevkiyatı yapmaktan hüküm giyen Ahmet Yasin Güneş, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla başka bir davada yargılanıyor.

Hakkındaki FETÖ soruşturmasında Güneş’in telefon numarasında 2013-2015 arası dönemde onlarca kez ardışık arama kaydının olduğu tespit edildi. Daha önce de FETÖ kapsamındaki iddianamelere yansıdığı gibi örgütün mahrem imamları, iletişime geçmeleri gereken kişileri, sabit veya ankesörlü telefonlardan arayarak temasa geçiyordu. Güneş’in, Ankara’da bulunan 195 subayla birlikte, Ankara’dan ardışık arama yöntemi ile arandığı belirlendi.

Güneş ile ilgili Konya TEM Şube’den gönderilen yazıda ise bu kişinin Türkiye genelinde 191 FETÖ şüphelisi ile telefon trafiğinin olduğu belirlendi. Bu kişiler arasında FETÖ’nün askeri yapılanmada şehir dışı öğrenci sorumlusu olan ve ordudan ihraç edilen Fatih Cihan Şıla’nın da olduğu anlaşıldı.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Güneş, FETÖ ile ilk temasının ortaokul 3’üncü sınıf öğrencisi iken başladığını anlattı. Güneş ifadesinde, o dönem üniversite öğrencisi olan İlhan Gökhan aracılığı ile örgüte ait evlere gittiğini anlattı. Güneş, İzmir’de bulunan Maltepe Askeri Lisesi’ne geçtikten sonra, bu kez örgütten Gökhan’ın kendisine sabit telefondan ulaştığını söyledi.

“Kara Harp Okulu’nu bitirdikten sonra ilişkim kalmadı”

Güneş ifadesinde, Kara Harp Okulu 4’üncü sınıfına kadar, örgütten İlhan Gökhan ve Durmuş Şafak ile zaman zaman görüşmelerinin olduğunu ifade etti. Güneş, ifadesinin devamında, askeri okulu bitirdikten sonra örgüt ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını savundu.

Ancak soruşturma kapsamında Güneş’in, asker olarak görev yaptığı 2013-15 yılları arasında birçok kez sabit ve ankesörlü hatlardan arandığı belirlendi. Yine Güneş’in, örgütün haberleşme uygulamalarından biri olan ‘Kakao Talk’ programını da 28 Mayıs 2015’te indirdiği tespit edildi.

Yürütülen soruşturma sonrası Güneş hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren Güneş, örgüt ile ilişkisinin olmadığını yineledi.

- Advertisment -