Ana SayfaHaberlerHablemitoğlu soruşturmasının kilit zanlısı Bozkır’ın İstanbul’da verdiği kritik ifade Ankara’daki savcılığa 8...

Hablemitoğlu soruşturmasının kilit zanlısı Bozkır’ın İstanbul’da verdiği kritik ifade Ankara’daki savcılığa 8 ay sonra ulaşmış

Gazeteci Tolga Şardan’ın aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015’te raftan indirilen Necip Hablemitoğlu suikastı dosyasında kilit zanlı Nuri Gökhan Bozkır ve gazeteci Zihni Çakır’ın 5 Şubat 2015’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri önemli ifadeler, ancak 8 ay sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiş. Ankara’daki başsavcılık 8 ay sonra edindiği ifadeleri de bilginin esas sahibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan değil Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi’nden edinmiş. Bozkır’ın 2015’te, dosyanın yeniden açılmasından sonra Türkiye’den ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Şardan ayrıca Levent Göktaş'a ait olduğu iddiasıyla açılan, bazı bilgiler yayımlayacağını duyurduktan sonra açıklama yapmadan kapatılan Twitter hesabıyla ilgili inceleme başlatıldığını yazdı.

Gazeteci Tolga Şardan, T24’teki yazısında Necip Hablemitoğlu suikasti soruşturmasıyla ilgili ulaştığı yeni bilgileri yazdı.

Şardan, 2002’de işlenen cinayetin dosyasının uzun yıllar rafta kaldıktan sonra 2015’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden açıldığını hatırlatarak şunları aktardı:

“Dönemin Başsavcı vekili Necip Cem İşçimen, Gülen Cemaati’ne yönelik ana soruşturma dosyasına giren bilgiler sonrasında Hablemitoğlu’nun öldürülmesi konusuna yeniden baktı.

“Dosyadaki işlemlerin tazelenmesi kapsamında yapılan araştırmalarda, 2015’in Şubat’ında Bozkır ile gazeteci Zihni Çakır’ın İstanbul’a giderek savcılığa verdikleri ifadelerde olayla ilgili anlatımlarda bulundukları ortaya çıktı.

“Bozkır ve Çakır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan’la görüştükten sonra İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’ne giderek Hablemitoğlu cinayetinin de içinde bulunduğu bazı olaylar ve bağlantılar hakkında 5 Şubat 2015 günü resmi ifade verdi.

“Aynı dönemde aynı dosya üzerinde çalışmalarını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu ifadelerden 2015’in Ekim ayında haberi oldu!

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozkır ve Çakır’ın ifadelerini, Ekim 2015’te bilginin asıl sahibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yerine Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi’nden edindi.

“Ve bugün anlaşıldı ki, ifadelere ‘gecikmeli’ ulaşılsa da dosya içinde yer alan kimi isimler bu anlatımlardan ortaya çıkarıldı.

“Tabii bu noktada, ifadeler kasıtlı olarak mı Ankara’ya gönderilmedi? Yoksa fark edilmeden mi İstanbul’da savcılık rafında kaldı? Sekiz aylık gecikme soruşturmayı nasıl etkiledi? sorularına verilecek yanıtlar mutlaka vardır.”

“Levent Göktaş Twitter hesabıyla ilgili inceleme başlatıldı”

Şardan ayrıca Levent Göktaş’a ait olduğu iddiasıyla açılan, bazı bilgiler yayımlayacağını duyurduktan sonra açıklama yapmadan kapatılan Twitter hesabıyla ilgili inceleme başlatıldığını yazdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’nin savcılık talimatıyla harekete geçtiğini belirten Şardan, “tarafları arasında büyük tartışma yaratan sosyal medya hesabının kime ya da kimlere ait olduğu gün ışığına çıkacak” yorumunda bulundu.

- Advertisment -