Ana SayfaHaberlerHablemitoğlu suikastı soruşturması: Özel Kuvvetler mensubu emekli yüzbaşı tutuklandı

Hablemitoğlu suikastı soruşturması: Özel Kuvvetler mensubu emekli yüzbaşı tutuklandı

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 2002’de öldürülmesi soruşturmasında gözaltına alınan dönemin Özel Kuvvetler MAK Komutanlığı’nda görevli askerlerden emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı. Hâkimlik, eski Ergenekon sanığı, emekli binbaşı Fikret Emek’in evini terk etmemek üzere ve diğer emekli askerler Memiş Aytekin ile Kamil Metin’in adli kontrolle salıverilmesine karar verdi. MAK Komutanı emekli albay ve avukat Levent Göktaş ise hâlâ firari.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler — emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin ve Memiş Aytekin — Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren zanlılardan Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklama, Memiş Aytekin ve Kamil Metin adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliğince sorgulanan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı. Hakimlik, Fikret Emek’i konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Memiş Aytekin ile Kamil Metin de savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrolle salıverildi.

Dün (17 Haziran) adliyeye sevk edilen şüphelilerden dördü yurt dışı çıkış yasağı şartı uygulanarak serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Levent Göktaş ise henüz yakalanamadı.

- Advertisment -