Ana SayfaHaberlerHadımköy’de mahsur kalan İsrailli haham camide sabahladı: “İnsanlar çok yardımcı oldular”

Hadımköy’de mahsur kalan İsrailli haham camide sabahladı: “İnsanlar çok yardımcı oldular”

Bir iş için İstanbul’a gelen ve yaşanan kar felaketinde Hadımköy’de aracıyla mahsur kalan İsrailli haham Israel Elbom, çareyi bir camiye sığınmakta buldu. Camide sabahlayan Elbom, sabah duasını cami cemaatiyle beraber yaptı. Israel Elbom daha sonra jandarma ekiplerinin yardımı ile aracına ulaşarak oteline dönmeyi başardı.

İsrailli haham Israel Elbom, 24 Ocak Pazartesi günü bir iş ziyareti için geldiği İstanbul’da kar felaketine yakalandı. İsrail’deki bir kaşrut acentasında (gıda ürünlerini denetleyen şirket) müfettişlik yapan haham Elbom, 24’ü 25’ine bağlayan gece Hadımköy civarında yolda mahsur kaldı ve çareyi civardaki bir camiye sığınmakta buldu.

İsrail’den yayın yapan Behadrei Haredim haber sitesine bir demeç veren haham Elbom, camide soğuktan korunarak sabahladığını, insanların kendisine çok iyi davrandığını ve çok yardımcı olduklarını söyledi.

Yolda kaldıktan sonra camiye sığınan ve camide sabahlayan haham Elbom, sabah namazında Müslüman cemaat ile birlikte duaya durduğunu ifade etti.

Sabah 11’de gelen jandarma ekiplerinin kendisini aracına götürdüğünü söyleyen Elbom, 25 saatlik maceranın ardından oteline geri döndüğünü söyledi.

Kaynak:

https://www.timesofisrael.com/israeli-rabbi-takes-shelter-from-snowstorm-in-turkish-mosque/

- Advertisment -