Ana SayfaHaberler“Hadise’nin kıyafeti yüzünden Eurovision’a bir daha kadın sanatçı gönderilmedi”

“Hadise’nin kıyafeti yüzünden Eurovision’a bir daha kadın sanatçı gönderilmedi”

Gazeteci Ali Eyüboğlu’nun paylaştığı “TRT Genel Müdürü’nün dediğine göre Hadise’nin giydiği kıyafet nedeniyle TRT ile iktidar arasında o dönem büyük sıkıntılar yaşandı ve bir daha Eurovision’a kadın şarkıcı gönderilmedi” bilgisi sosyal medyada tartışma yarattı. Türkiye’nin Eurovision’a neden katılmadığı ve neden canlı olarak yayımlamadığı özellikle gençler arasında en çok merak edilen ve eleştirilen konulardan biri… Eyüboğlu’nun açıklamasından sonra Hadise, 2009’daki Eurovision performansını yeniden paylaştı.

Türkiye, 2012 yılından beri Avrupa’nın en büyük şarkı yarışması olan Eurovision’a katılmıyor. Yarışmadan çekilme ve katılmama sebebi olarak da “adaletsiz oy dağılımı” gerekçe gösteriliyor. Öyle ki, Eurovision’un canlı yayını tüm dünyada seyredilirken, Türkiye’de yayın haklarını elinde bulunduran TRT yıllardır yarışmayı yayınlamıyor.

Türkiye’nin Eurovision’a neden katılmadığı ve neden canlı olarak yayınlamadığı ise özellikle gençler arasında en çok merak edilen ve eleştirilen konulardan birisi durumunda.

Bu konuyla ilgili, çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Ali Eyüboğlu, YouTube üzerinden konuk olduğu bir programda; Türkiye’nin yarışmadan çekilmesine sebep olan olayın 2009 yılında  Türkiye’yi temsilen yarışmaya katılan Hadise’nin giydiği kıyafet olduğunu iddia etti.

Eyüboğlu, “TRT Genel Müdürü’nün dediğine göre Hadise’nin giydiği kıyafet nedeniyle TRT ile iktidar arasında o dönem büyük sıkıntılar yaşandı ve bir daha #Eurovision’a kadın şarkıcı gönderilmeme kararı alındı” ifadelerini kullandı.

Eyüboğlu’nun dediği gibi, 2009 yılında Hadise’nin ardından 2010 yılında Manga, 2011’de Yüksek Sadakat ve 2012’de de Can Bonomo Türkiye adına yarışmaya katılan son isimler oldu.

Türkiye, 2013 yılından itibaren ise oylama sistemindeki adaletsizlikler sebebiyle yarışmadan çekilme kararı almıştı.

Bu iddianın dillendirilmesinden sonra sosyal medya ayağa kalktı. Birçok kullanıcı Hadise’ye destek oldu.

Hadise ise bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından resmi sosyal medya hesabından 2009 Eurovision’undaki canlı performansının video kaydını paylaştı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı ise Hadise’ye destek mesajı paylaştı.

- Advertisment -