Ana SayfaHaberlerHAK-İŞ Konfederasyonu'ndan İmamoğlu'na destek ziyareti: "Sandıkla gelen sandıkla gider"

HAK-İŞ Konfederasyonu’ndan İmamoğlu’na destek ziyareti: “Sandıkla gelen sandıkla gider”

HAK-İŞ Konfederasyonu yöneticileri hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu üyesi yaklaşık 40 sendikacı, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

Toplandıkları İBB yerleşkesinin hem çalışanların hem de İstanbulluların evi olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “İnsanlar; eşitliğin, adaletin olmadığı yerde huzur bulamaz. Adalet, devletin esasıdır. Hatta ‘dinidir’ der Hazreti Ali. Adil olmayan bir ortamda hiç kimsenin huzuru bulması mümkün değil” diye konuştu.

Türkiye’nin adalet konusunda hiçbir yoksulluk yaşamamasını dilediğini ifade eden İmamoğlu, “Yönetme biçimi bakımından insanlarımız, kendisini yönetecek insanları seçerler. Beğenmediği zaman yollarlar. Beğendiği zaman devam ettirirler. Ya da yeni birisini seçerler. Bu boyutuyla hareket etmek lazım. Bunun, ‘A kişisine yapılırsa doğru, B kişisine yapılırsa yanlış’ diye bir anlayışı da olamaz. Kime yapılırsa yapılsın, yanlış yanlıştır” dedi.

“Son süreçte kendisiyle ilgili verilen kararın ve hakkında başlatılan soruşturmaların milletin vicdanında kabul görmediğini bildiğini” söyleyen İmamoğlu, “Bizim için esas olan da budur. Ama böyle de olsun istemiyoruz. Adaletin, bize her zaman doğru istikameti göstermesini arzu ediyoruz. Bu bakımdan umuyorum ki milli iradenin zarar görmediği bir biçimde sonuçlansın. Ve bu yanlıştan geri dönülsün. Arzumuz budur” dedi.

HAK-İŞ Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz: Sandıkla gelen sandıkla gider

HAK-İş Disiplin Kurulu Başkanı ve Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, İmamoğlu’na verilen cezaya tepki gösterdi. “Demokrasiyle gelen demokrasiyle gider, sandıkla gelen sandıkla gider. Bu düşüncedeyiz. Onun için, Başkan’ıma geçmiş olsun diyoruz. Ayrıca yeni Umre’den geldi. Onun için de Allah kabul etsin. Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Öz Gıda İş Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançerlioğlu da şunları söyledi:

“Her şey için çok teşekkür ediyoruz sizlere. Hakikaten siz bizim kafamızdaki tabuları yıktınız. İkincisi; sizi ‘Bir tarif et’ deseler, ‘Sayın Ekrem İmamoğlu kimdir, nasıl bir adamdır’ deseler ben şöyle derim: İyi insan analizi yapıyorum kendime göre. Derim ki örneğin, -çok özür dileyerek söylüyorum- Ekrem İmamoğlu’nu vuracaksınız, gittiniz, selamünaleyküm dediniz, merhaba dediniz, hiç konuşturmadan Ekrem İmamoğlu’nu vurdunuz, vurdunuz. Vuramadınız. Silahınızı çekerseniz kendi kendinizi vurursunuz. Bazı gruplar, kendi kendilerine vuruyorlar ama farkında değiller. Allah yolunuzu açık eylesin. Burada diyecek hiçbir şeyimiz yok. Hakikaten samimi olarak söylüyorum. Biz, o ilk belediyenin değiştiği dönemde, burada çok şey değişeceğini düşünmüştük. Hem Halk Ekmek’in hem Hamidiye Su’nun genel müdürleri burada. Biz, şimdi tabularımızı yıkıyoruz. Biz alışmıştık normal genel müdürlere. Sizleri gördük, kaliteyi gördük, değerliyi gördük, ilkeleri gördük, duruşu gördük, kişiliği gördük. Bilgiyi, beceriyi gördük. Artık biz, ‘Böyle genel müdürler de var mı’ diye bakmaya başladık. Sonuçta insanız; araştırıyoruz, eleştiriyoruz, görüyoruz, çalışıyoruz bir de. Hem konfederasyonum adına hem de Öz-Gıda-İş Sendikası adına canı gönülden sizlere teşekkür ediyorum.” 

Kaynak: Gazete Duvar

- Advertisment -