Ana SayfaHaberlerHak-İş’e bağlı Hizmet-İş Başkanı: “Genel Başkanın talebiyle “Ankara Kuşu”na 50 bin Euro...

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Başkanı: “Genel Başkanın talebiyle “Ankara Kuşu”na 50 bin Euro ödendi”

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın talebiyle “Ankara Kuşu” Twitter hesabına 50 bin Euro ödendiğini iddia etti. “Ankara Kuşu” hesabının kendisine ait gayrimenkullerin tapu kayıtlarını yayımladığını söyleyen Öz, “İnsan Twitter infazcısına neden para öder? Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz” diye konuştu. “Ankara Kuşu” Twitter hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar Ünsal, SPK ve rüşvet iddialarının odağındaki isimlerden Ünsal Ban yakalandığı sırada yanında bulunduğu için Emniyet’e götürülmüştü. “Ankara Kuşu” hesabının Ünsal Ban ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın eşi Direnç Karaaslan’ın ortak oldukları Matriks adlı şirketin hisse senetlerinin reklamını yapan paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14.üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı.

Öz, konuşmasında Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Twitter’daki “Ankara Kuşu” hesabına 50 bin Euro verdiğini öne sürerek “İnsan Twitter infazcısına neden para öder” diye sordu.

Öz, şunları söyledi:

“Hakkımda yazı yazıyor, kim bu Ankara Kuşu. Twitter mafyası, sosyal medya mafyası. Önüne gelen herkesin üstüne çöken ve ondan para alan ve infaz eden.

Nasıl oldu da benim hakkımda yazdı bu Ankara Kuşu? 

Söylemek istiyorum, bugün artık bunun gizlenecek bir tarafı yok. Bütün itirazlarımıza rağmen Sayın Genel Başkanımızın talebi ile yönetim kurulundan Ankara Kuşu hesabına 50 bin Euro para ödendi.

İtiraz eden bir kişi daha oldu o yönetim kurulunda. Niye ödendi bu para. İnsan Twitter infazcısına neden para öder?

Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz.”

“Ankara Kuşu” hesabından kendisine ait tapu kayıtlarının yayımlandığını belirten Öz, bir kuruş haram yemediğini aksini düşünenlerin savcılığa gitmesi gerektiğini söyledi.

“Ankara Kuşu” Twitter hesabından SPK ve rüşvet iddialarının odağındaki isimlerden, tutuklanan Ünsal Ban ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın eşi Direnç Karaaslan’ın ortak olduğu “Matriks Bilgi Dağıtım” şirketinin hisse senetlerinin reklamını yapan paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ünsal Ban’ın tutuklanması sırasında yanında bulunan “Ankara Kuşu” hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar Ünsal da Emniyet’e götürülmüştü.

- Advertisment -