Ana SayfaHaberlerHak-Par’dan Sedat Peker’e çağrı: “Kürdlere yapılanları da ifşa et”

Hak-Par’dan Sedat Peker’e çağrı: “Kürdlere yapılanları da ifşa et”

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Sedat Peker’in iddiaları ciddiye alınmalı ve adını andığı kişiler ve olaylar soruşturulmalıdır” dendi. “Kürdlere yapılanları da ifşa et” başlıklı Hak-Par açıklamasında ayrıca Sedat Peker, Güneydoğu’daki olaylar hakkında da bildiklerini açıklamaya davet edildi.

Türkçülüğü ve Turancılığı ile övünen Kafkasya kökenli Sedat Peker, iletişim araçlarını kullanarak Türkiye’de önemli kişiler hakkında önemli açıklamalarda bulunmakta. Devlet yöneticileriyle kurduğunu iddia ettiği ilişkiler ve ithamlar kamuoyunda artan bir ilgiyle karşılanmaktadır. Bu bağlamda, yeraltı dünyasının önemli simalarından olan Peker’in anlatımları karşısında kamuoyunun soruları ve endişeleri artmaktadır.

Bilindiği gibi Sedat Peker, Turan idealini yaygınlaştırmak için dünyadaki bütün Türkleri internet aracılığıyla buluşturmayı görev bilmiş, bu amaçla ‘www.ozturkler.com’ internet sitesini kurmuş ve ilginç konukların buluştuğu bir törenle internet sitesinin açılışını 1500 kişilik bir davetli listesi ile birlikte Hilton Convention Center’da yapmış ve her davetliye girişte 14 ayar altın rozet hediye etmişti.

Hak ve Özgürlükler Partisi olarak diyoruz ki; Sedat Peker’in iddiaları ciddiye alınmalı ve adını andığı kişiler ve olaylar soruşturulmalıdır. Cumhuriyet savcıları Peker’in anlatımlarını suç duyurusu kabul ederek derhal anlatımda adı geçen olaylar ve kişiler hakkında soruşturmalar başlatılmalıdır.

– Peker’in anlatımları aşama aşama kamuya açık olarak incelenmelidir.

– Şayet Sedat Peker’in iddiaları doğruysa Türkiye’de temiz toplum ve temiz yönetim için yeni bir şans doğmuştur. Bu anlatımlara konu olan olaylar konusunda toplum aydınlatılmalıdır.

– Peker’in değindiği karanlık olaylar aydınlatılmalı, geçmişte olduğu gibi asla üzeri kapatılmamalıdır.

– Türkiye’de sivil toplum ve sivil siyaset açılacak davalarda taraf olmalı, yargılanma süreçlerinin başlatılması için ısrarcı olmalıdır. Açılacak davalara sivil toplum kurumları müdahil olmalıdır.

– Sedat Peker anlatımlarında Mehmet Ağar için “uyuşturucu kaçakçılığı ve derin devletin başındaki kişi” demektedir. Bu olay hakkında Ağar’ın açıklama yapması gerekmektedir. Bu olay araştırılmalıdır.

– Peker anlatımlarında ayrıca Mehmet Ağar’ın oğlu Elazığ AKP Milletvekili Tolga Ağar’dan söz ediyor ve bu kişinin bölge illerinin birinde bir kadına tecavüz ettiğini daha sonra da olay duyulmasın diye kadını  öldürttüğünü iddia ediyor. Bu olay mutlaka açığa çıkarılmalıdır.

– HAK-PAR olarak açıklamalarına devam edebilmesi için Sedat Peker’e can güvenliği için koruma sağlanmalı ve güvenli biçimde Türkiye’ye getirilerek adil ve şeffaf bir yargılama başlatılmalıdır diyoruz.

– Halen görevlerine devam eden kişiler haklarındaki ithamlar giderilene, soruşturma sonuçlanana kadar görevinden el çektirilerek açığa alınmalı ve onların da can güvenliği sağlanmalıdır.

– Sedat Peker’in iddialarında yer alan Mehmet Ağar dahil adı geçen her bir kişi için yurt dışı çıkış yasağı getirilmeli ve adaletin karşısında hesap vermesi sağlanmalıdır.

Sedat Peker video yayınlamak suretiyle yaptığı ifşalarına devam edeceğini belirtmektedir. Sedat Peker’in andığı kişiler görevleri esnasında bölgemizi de etkileyen sorumluluklar almıştır. Bölgemizde yaşanmış birçok olayın nedenleri ve sonuçları halen de belirsizdir. Veysel Kadayıfçıoğlu gibi, bölge insanlarının katledilmesi ve ayrıca yaşadığı yere bakılmaksızın bazı varlıklı bölge insanlarının birikimlerini hızla kaybetmelerinin ya da bazı kişilerin hızla zenginleşmelerinin nedenleri, Zerya Kuyumculuk benzeri vakalar halen aydınlanmamıştır. Bu tür durumlar da aydınlatılmalıdır.

– Sedat Peker’in bölgemizdeki kritik faaliyetleri, ilişkiler ve kararları bilme, duyma ve tanığı olma olasılığı oldukça önemlidir. Bu nedenle, bölgede karanlıkta kalmış sayısız olayın aydınlanması için Peker dinlenmeli, vereceği bilgiler araştırılmalı ve gereği yapılmalıdır.

– Sedat Peker, bölgemizin karanlık atmosferini dağıtabilecek bilgilere sahipse bunu da açıklaması gerekmektedir.

Bu nedenle HAK-PAR olarak,

– Özellikle son 40 yıldır bölgemizde ve bölgemiz dışındaki Kürdlerle ilgili kendisinin de içinde olduğu ya da duyduğu olayları da Peker’in tüm yönleriyle anlatması sağlanmalıdır.

– Parti olarak Peker’e bölgede uyuşturucu üretimi ve taşınmasında, bildiği ve tanık olduğu farklı kaçakçılık faaliyetlerini her boyutuyla ifşa etmesi çağrısında bulunuyoruz.

– Siyaset kurumu ve bürokrasinin Sedat Peker’in bütün ilişkiler ve marifetleriyle orta yerinde yer aldığı yakın geçmişlerinden uzaklaştırmaya çalışması engellenmelidir.

– Ayrıca, HAK-PAR olarak Sedat Peker de dahil olmak üzere ifşa videolarında adı geçen isimler hakkında bölgedeki faaliyetlerini, bölgeyle kurulan ilişkilerin her yönüyle açığa çıkarılması için suç duyurusunda bulunuyoruz.

- Advertisment -