Ana SayfaHaberlerHakan Fidan Ankara’ya davet ettiği Iraklı Şii milis lideriyle ne konuştu?

Hakan Fidan Ankara’ya davet ettiği Iraklı Şii milis lideriyle ne konuştu?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pazartesi günü Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli Şii milis oluşumu Haşdi Şabi lideri Falih el-Feyyad ile Ankara’da görüştü. Fidan, son dönemde Irak’ta PKK’yla iş birliği yapmakla suçladığı KYB’ye dönük uyarılar yapmıştı. Fidan’ın Haşdi Şabi lideriyle PKK ve KYB’ye karşı bir strateji çerçevesinde görüştüğü iddia ediliyor. Fidan, geçtiğimiz aylarda da el-Feyyad’la görüşmeler yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’taki İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih el-Feyyad ile 19 Şubat Pazartesi günü Ankara’da görüşmüştü.

Son dönemde Irak’ta KYB’nin PKK’yla iş birliği yaptığını vurgulayan açıklamalar yapan Fidan, 4 Şubat’ta katıldığı canlı yayında şöyle konuşmuştu:

“KYB Süleymaniye’de PKK ile iş birliği içinde. Defalarca Süleymaniye’deki KYB yönetimiyle bir araya geldik. Her seferinde de ‘Biz sizden PKK ile aranıza mesafe koymanızı istiyoruz. Bu adamlar buradaki altyapıyı kullanıyorlar, siz bunlara kimlik veriyorsunuz. Hastane ortamı, ikamet ortamı sağlıyorsunuz. Eylem yapma imkanı sağlıyorsunuz. Biz sizden direkt bunlarla savaşmanızı da beklemiyoruz. Biz sizin güç dengenizi anlıyoruz. Biz sizin onlarla iş birliği içinde olmanızı istemiyoruz. Bu sizi düşman sınıfına sokar, bundan vazgeçin’ dedik.”

- Advertisment -