Ana SayfaHaberlerHakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı'nı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı: "Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve...

Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı: “Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için her türlü özveriyi göstereceğiz”

Erdoğan'ın yeni dönem kabinesini açıklamasının ardından bakanlıklardaki devir teslim törenleri devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan alan Hakan Fidan "Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim" derken, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevini Fuat Oktay'dan devralan Cevdet Yılmaz ise "Siyasi istikrarla ekonomik istikrarın ve halkın refahına dönük çalışmaların ilişkisini çok net görüyoruz" dedi ve enflasyonla mücadele vurgusu yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevini yeni kabinede görevlendirilen Hakan Fidan’a teslim etti. Fidan bakan olarak yaptığı ilk konuşmada, ‘Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum’ dedi.

Hakan Fidan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın bakanım çok değerli misafirler MİT’te 13 yıl süren görevim sonrası sayın cumhurbaşkanıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Sayın Çavuşoğlu ile arkadaşlığımız Bilkent’te başladı. Zorlu görevleri beraber başardık. Kendisi devlet adamı ve dost olarak üstün meziyetler ortaya koydu.”

“Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılında aranıza katılmaktan gurur duyuyorum. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için her türlü özveriyi göstereceğiz. Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim. Devletimize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin.”

Cevdet Yılmaz: “Enflasyonla mücadeleye önem vereceğiz”

Resim

Görev devir teslimi yapılan bir diğer koltuk ise Cumhurbaşkanı Yardımcılığı oldu.

2018’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı atanan Fuat Oktay, yerini Cevdet Yılmaz’a bıraktı.

Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Son seçimlerde halkımız bir kez daha yeni yönetim sistemine evet demiştir. Yeni yönetim sistemimizin gelişerek, Türkiye’mizin kazanımı olarak devam edeceğini söylemek istiyorum. Bütçe görüşmeleri dolayısı ile sayın Fuat Oktay ile görüşmelerimiz olmuştu. Uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. Çalışma disiplini, üretkenliği hepimiz tarafından bilinen bir kişidir sayın Oktay. Bütçe görüşmelerinde muhalefet hep haksız bir şekilde atanmış tartışmaları yapardı. O tartışmalara da noktayı koymuş olacak.”

“Aziz milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Her bir kurumumuza teşekkür ediyoruz. Yeni sistemin farkını burada bir kez daha görmüş olduk. 90’larda seçimlerden sonra hükümetin nasıl olacağı şeklinde tartışmalar yaşanırdı. Sonuçlar kesinleşir kesinleşmez cumhurbaşkanımız yemin etti ve hemen ertesinde hükümet kuruldu. Koalisyon tartışması yaşanmadan halka hizmete devam edeceğiz. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması bütün alanlarda vatandaşın beklentilerini karşılayacağımız anlamına geliyor. Seçimlerde tüm Türkiye kazanmıştır. Gencinden yaşlısına 85 milyon insanımız kazanmıştır.”

“Dünyanın ve bölgemizin zor bir dönemden geçtiğini, zorluklarla birlikte fırsatın da olduğunu biliyoruz. Yeni fırsatları değerlendirmeye kararlıyız. Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz cumhuriyetimizin 2. yüzyılını şahlanma dönemin haline getireceğiz. Yeni projeler ile ilerleyeceğiz. Kabinedeki yeni arkadaşlarımız ile eşgüdüm ile çalışarak vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştireceğiz. Her işte ilgili taraflarla konuşmaya önem vereceğiz, yönetirken temel ilkemiz adalet olacaktır. Sosyal politikalarda, terörle mücadelede sorumlulukla hareket edeceğiz. Seçim beyannamemizde detaylı ifade ettiğimiz politikaları birer birer hayata geçireceğiz. Yatırımlara özel önem vereceğiz. İstihdam, yatırım ve üretim ile yolumuza devam edeceğiz. Sürdürülebilir kapsayıcı insan odaklı büyüme anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz.”

“Enflasyonla mücadeleye önem vereceğiz. Enflasyonun olumsuz etkileri ile karşı karşıya olanları rahatlatmaya dönük politikalara devam edeceğiz. Depremden etkilenen şehirleri inşa ve ihya edeceğiz. Zor şartlarda yüksek katılımla demokratik vazifelerini yerine getirdiler. Deprem çalışmalarını yakından takip edeceğiz. KKTC’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız.”

- Advertisment -