Ana SayfaHaberlerHakeme saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı. Koca, AK...

Hakeme saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı. Koca, AK Parti’den ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Ankaragücü-Rizespor maçının ardından sahaya giren ve hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca geceyi hastanede geçirdi. Yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen Koca gece saatlerinde makam arabasına binerek hastaneden ayrıldı. Koca'nın doktoru "Burası bir hastane, önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık" dedi. Sabah saatlerinde hastaneden taburcu edilip adliyeye sevk edilen Koca ve Meler'e saldıran diğer 2 kişi tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Koca, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, hakem Halil Umut Meler’e tokat attığını iddia ederek, "Amacım sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu daha sonra kendisini yere attı" dedi. Eski AK Parti Milletvekili Faruk Koca, bugünkü AK Parti MKYK toplantısında partiden ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının bitiminde, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına gelerek, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler’i yumrukladı. Koca’nın yanındaki kişiler ise yere düşen hakemi tekmeledi.

Koca, yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye geldi. 

Yaşanan olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 kişinin gözaltına alındığını, Faruk Koca’nın ise polis gözetiminde hastanede bulunduğunu ve tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alınacağını açıkladı.

Faruk Koca, gece saatlerinde bulunduğu hastaneden makam arabasına binerek ayrıldı. Bir grup Ankaragücü taraftarı da Koca’ya destek için hastane önüne geldi.

Koca’nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, Koca’nın hastaneden taburcu edilmediğini, sadece taraftarlar gelmeye başlayınca “Acildeki arka kapıdan çıkarıp yatışını yaptırdık” dedi ve şunları söyledi:

Resim

“Burası bir hastane, önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık”

 MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da Faruk Koca’yı ziyaret etmek için hastaneye geldi.

Koca ve 5 kişi adliyeye sevk edildi

Bu sabah ise hastaneden taburcu edilen Başkan Faruk Koca ve beraberindeki 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Koca ve 2 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Faruk Koca’nın tutuklandığını açıkladı. Tunç şu ifadeleri kullandı:

“11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında,

Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.

Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.”

Koca savcılık ifadesinde “yumruk”, mahkemedeki sorgusunda “tokat” dedi

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, hakem Halil Umut Meler’e tokat attığını iddia ederek, “Amacım sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu daha sonra kendisini yere attı” dedi.

Çaykur Rizespor ile oynadıkları maç sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldıran ve sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın savcılık ve mahkeme ifadesi ortaya çıktı.

Savcılıkta, hakeme yumruk attığını kabul eden ve pişman olduğunu söyleyen Koca, mahkemedeki sorgusunda ise tokat attığını öne sürdü. Koca savcılık ifadesinde şunları söyledi:

Olay günü maçı tribünden takip ettim. Maç sırasında hakemin verdiği kararlardan dolayı statta büyük gerginlik oluştu. Ben de bundan dolayı çok gerilmiştim. Kendimi sakinleştirmek için tutmaya çalıştım ancak maçın bitişi düdüğü ile birlikte hakemin yanına gidip suratına tükürmek ve sözlü olarak tepki göstermek istedim. Sahaya girip hakemin yanına gittiğimde bir anda görüntülerden de görüleceği şekilde hakeme yumruk atmak suretiyle tepki gösterdim. Benim hakeme vurdugum yumruk onu yere düşürecek derecede ağır değildi. Kendisi 5-10 saniye ayakta kaldıktan sonra kendini yere attı. Sonrasında hakemin darp edildiğini öğrendim, yaralanmaları benden dolayı değil sonraki bu darplardan kaynaklanmış olabilir. Olay bu şekilde meydana geldi, böyle bir olayın içerisinde bulunduğum için üzgünüm, pişmanım.

Koca, mahkemedeki sorgusunda ise şunları söyledi:

Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kemik kırığına sebebiyet vermez. Atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim.

Sincan Cezaevi’ne sevk edildiler

Hakem Halil Umut Meler’e saldıran ve mahkeme tarafından tutuklanan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve diğer 2 kişi Sincan Cezaevi’ne sevk edildi.

Faruk Koca AK Parti’den ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, AK Parti MKYK’da alınan kararla ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

- Advertisment -