Ana SayfaHaberlerHâkim Esat Toklu, davasını göreceği müteahhidin doğum günü partisine katılmış

Hâkim Esat Toklu, davasını göreceği müteahhidin doğum günü partisine katılmış

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sedat Peker'in, bindiği araç ve kaldığı otelle gündeme getirdiği Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’ya ait bir video yayımladı. Videoda, hâkim Toklu, davasını göreceği müteahhidin doğum günü partisine katılıyor.

Sedat Peker’in; bindiği araç ve kaldığı otelle gündeme getirdiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, Ankara’da tartışmalı TOGO Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce doğum günü partisine katıldığı öne sürüldü.

CHP Mersin Milletvekili Başarır video paylaştı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Devletin hakimi, müteahhitin ofisine gider mi?” diye sorarak Twitter’da bir video paylaştı. Başarır videoya şu notu düştü:

“Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hakimi, müteahhitin ofisine gider mi?”

Sedat Peker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu

Hâkim Esat Toklu, kendisinin Bodrum’daki Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks otelde ücretsiz kaldığını iddia eden Sedat Peker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Toklu, Eylül 2020’de söz konusu otelde kaldığını ve 35 bin lira ödeme yaptığını söylemişti. Toklu, Peker’in iddiaları sonrasında Sezgin Baran Korkmaz ile tanışmadığını söylemiş, fakat suç duyurusu şikâyetinde otelde bir kez karşılaşıp konuştuklarını, sonrasında birkaç tebrik mesajı aldığını söylemişti.

Esat Toklu, Sedat Peker’in iddiasının aksine arabasının milyon TL’lik değil 300 bin TL’lik olduğunu; yargıdaki hâkim ve savcıların yüzde 20’sinden fazlasının kendisininkinden lüks arabalara sahip olduğunu söylemişti.

İş insanlarından üstün hizmet ödülü

ankaragazetecisi.com‘un ulaştığı bir fotoğrafta ise Esat Toklu’nun Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” aldığı ortaya çıktı. Ödül, TÜSİAV Yönetim Kurulu üyesi, Avukat Burak Aslanpınar tarafından Toklu’ya verildi.

Ödül takdimi sırasında diğer Vakıf Başkanı Veli Sarıtoprak, TÜSİAV Platformlar Koordinatörü & Hukuk Platformu Başkanı Celalettin Solmaz, TÜSİAV Sanayi ve Ticaret Platformu Başkanı, Anadolu ASİAD Ankara Temsilcisi Avukat Temel Eken, ASİAD Genel Sekreteri Çetin Çataloğlu gibi isimler dikkat çekti.

- Advertisment -