Ana SayfaHaberlerHâkimin parodiyi gerçek sayarak verdiği cezayı İstinaf onadı, sosyal medya fenomeni Porçay...

Hâkimin parodiyi gerçek sayarak verdiği cezayı İstinaf onadı, sosyal medya fenomeni Porçay Metris’e gönderildi

Sosyal medya fenomeni ‘Porçay’ lakaplı Ö.A., rapçi Ezhel’in şarkılarındaki uyuşturucu vurgularıyla alay etmek için çektiği video kliple ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek' suçunu işlediği gerekçesiyle Şubat 2021’de 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza istinaf mahkemesi tarafından onandı. Çağlayan Adliyesi’ne teslim olan Porçay, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevine girmeden önce son bir video çekerek yayımlayan Porçay, “Ben yargıya güvendim, ümitliydim, yanıldım” dedi.

Porçay, rapçi Ezhel’in şarkılarındaki uyuşturucu vurgularıyla alay etmek için “Ot içiyorum” isimli bir parodi video çekip yayımlamıştı.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Porçay’ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmiş, mahkeme, 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetmişti.  

İstinaf cezasını onadı

Porçay, dün gece (20 Haziran) Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istinaf mahkemesinin kendisine verilen hapis cezasını onadığını duyurdu.

Porçay paylaşımında, “İstinaf mahkemesinden cevap geldi. Maalesef cezayı onamışlar. Keşke öncesinde en azından kendimi ifade etmem için duruşma açsalardı. Ama maalesef durum bu. Yarın erkenden Çağlayan Adliyesi’ne gidip teslim olacağım. Süreçteki tüm destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kararla ilgili bir de video paylaşan Porçay şunları söyledi:

“Bu kararı final haftamda öğrenmem hiç iyi olmadı. Sınavlara odaklanamadım. (…) Ben insanları her türlü bağımlılığa karşı uyarmak için hayatının her alanında çalışan biriyim. Ve şu anda benim sicilime böyle bir şey (uyuşturucuya özendirme) işlendi. Trajikomik. Keşke birisi çıkıp bana bunun şaka olduğunu söylese de ben de rahat rahat gülsem. Ailem de suçsuz olduğumu biliyordu, arkadaşlarım da suçsuz olduğumu biliyordu, bütün internet de biliyordu ama artık suçum kesinleşti. Ben yargıya güveniyordum, ümitliydim, yanıldım.”

Metris Cezaevi’ne gönderildi

Bugün (21 Haziran) Çağlayan Adliyesi’ne gidip teslim olan Porçay polis ekipleri tarafından cezaevine götürüldü.

https://twitter.com/orkundk/status/1539166309535170561

Porçay’ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesine sosyal medya kullanıcısı birçok isim tepki gösterdi. Porçay’ın serbest bırakılması için açılan ‘#FreePorcay’ etiketi Twitter’da gündem oldu.

- Advertisment -