Ana SayfaHaberlerHakkari’de 52 kilo patlayıcıyla yakalanan polis ‘kablo hırsızlığından’ ihraç edilmiş, yargı kararıyla...

Hakkari’de 52 kilo patlayıcıyla yakalanan polis ‘kablo hırsızlığından’ ihraç edilmiş, yargı kararıyla dönmüş

Yüksekova çıkışında 52 kilo 500 gram patlayıcıyla yakalanan polis memuruyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu: “Aktarım Kuzey Irak tarafından gelmiş. Şemdinli’de arabayı bırakıyorlar, lastiğin üzerine de anahtarı koyuyorlar, gidiyorlar. O da geliyor arabayı alıyor ve götürüyor. Hedef İstanbul’du.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri Yüksekova’da aracında 52 kilo 500 gram patlayıcıyla yakalanan polis memuruyla ilgili açıklama yaptı.

Soylu, katıldığı TV Net canlı yayınında gözaltına alınan polisin 2019’da “adi suç” nedeniyle meslekten ihraç edildiğini, sonra yargı kararıyla döndüğünü açıkladı.

Soylu, şunları söyledi:

“Aktarım Kuzey Irak tarafından gelmiş. Şemdinli’de arabayı bırakıyorlar, lastiğin üzerine de anahtarı koyuyorlar, gidiyorlar. O da geliyor arabayı alıyor ve götürüyor.

“Bu polis memurunu biz 2019’da adi suçtan ihraç etmişiz. Yani bir kablo hırsızlığı sebebiyle arkadaşlar yakalıyorlar ve ihraç ediyorlar. Sonra mahkeme kararıyla dönmüş. Biz sonra başka bir yere vermişiz, sonradan İstanbul’a geliyor. Hedef İstanbul’du.”

Yüksekova çıkışında yakalanmıştı

Dün (21 Mart) Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğünce Asena analiz programı üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde, İstanbul’da görev yapan bir polisin sürdüğü araç Yüksekova ilçesi çıkışında durdurulmuştu.

Araçta yapılan aramalarda, stepne havuzunun alt kısmına döşenerek gizlenmiş, 133 parça halinde 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheli ve suç unsurları, gerekli tahkikat yapılmak üzere Yüksekova TEM Büro Amirliği görevlilerine teslim edilmişti.

- Advertisment -