Ana SayfaHaberlerGündemHaluk Levent, “Bağışların AFAD’a aktarılması için” telefon aldığını doğruladı, telefonun bir bakandan...

Haluk Levent, “Bağışların AFAD’a aktarılması için” telefon aldığını doğruladı, telefonun bir bakandan geldiğini ise yalanladı

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, katıldığı Halk TV canlı yayınında, Serbestiyet’in 17 Şubat tarihli bir haberinde duyurduğu ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun toplanan bağışları AFAD’a aktarması için Haluk Levent’e telefon ettiği’ kulisi hakkında konuştu: “Beni Ankara’dan toplanan paranın AFAD’a verilmesi için herhangi bir üst düzey yetkili aramadı. Ama arayanlar oldu. O arayanlar kendilerine alan açmak isteyen bazı hesaplardı.”

Serbesiyet’te 17 Şubat tarihinde Mustafa Ali Aykol imzasıyla yayımlanan “Haluk Levent, ‘çok önemli’ dediği açıklamayı neden yapmadı?” başlıklı kulis haberinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Haluk Levent’i aradığı ve AHBAP’ta toplanan tüm bağışları AFAD’a aktarması talebinde bulunduğuna yer verilmişti. Haberde, bunu kabul etmeyen Haluk Levent’in Soylu’nun ısrarı karşısında AHBAP Başkanlığı’ndan istifa etmek istediği, araya cumhurbaşkanlığından bir ismin girmesi ile bunun önüne geçildiği ifade edilmişti.

Bu haberle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Halk TV’de Medya Mahallesi isimli programı hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, dünkü yayında (24 Şubat) Soylu’nun Levent’ten bağışları AFAD’a aktarma talebinde bulunduğu iddiasını dillendirdi.

Canlı yayına telefonla bağlanan Haluk Levent konu hakkında şunları söyledi:

“Böyle spekülasyonlar oluyor. Beni Ankara’dan toplanan paranın AFAD’a verilmesi için herhangi bir üst düzey yetkili aramadı. Ama arayanlar oldu. O arayanlar kendilerine alan açmak isteyen bazı hesaplardı. Bana, ‘Bence vermelisin’, ‘Vermezsen kötü olur bak sonra’, ‘Senin başına iş açarlar sonra’ gibi laflar ettiler. Ama dediğim gibi beni bir devlet görevlisi, bir bakan aramadı. Aramış olsaydı zaten ben bu konuda başka şeyler söylerdim. Kaldı ki hiçbir devlet görevlisi ve kurumu, telefonun kayda alınabileceğini düşünüp böyle bir riske de girmez. Bunu yapması zekâ dışı, akıl dışı olur.”

- Advertisment -