Ana SayfaHaberlerHamas eski siyasi büro şefi Halid Meşal: Operasyonu televizyondan öğrendik, ilk başta...

Hamas eski siyasi büro şefi Halid Meşal: Operasyonu televizyondan öğrendik, ilk başta kimin yaptığını bilmiyorduk

Hamas'ın eski siyasi büro başkanı ve mevcut dış ilişkiler sorumlusu Halid Meşal, Habertürk’e Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı saldırısını nasıl öğrendiğini anlattı: "Tek başımaydım, sabah namazından çıkmıştım. Haber geldi ve televizyonlar paylaştı, biz de bu şekilde haberdar olduk. İlk başta kimin yaptığını bilmiyorduk, sonrasında detayları biz de öğrendik. Sonrasında da Hamas üyeleri toplantıya çağrıldı."

Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Hamas eski siyasi büro şefi Halid Meşal, saldırıyı televizyondan öğrendiğini söyledi:

“Tek başımaydım, sabah namazından çıkmıştım. Haber geldi ve televizyonlar paylaştı, biz de bu şekilde haberdar olduk. İlk başta kimin gerçekleştirdiğini bilmiyorduk, sonrasında detayları biz de öğrendik. Sonrasında da Hamas üyeleri toplantıya çağrıldı.”

“Bu operasyonu televizyondan öğrendiniz öyle mi?” sorusunu da yanıtlayan Halid Meşal, “Evet öyle öğrendik. Tabii bu büyük bir olay. Takip etmekteyiz, gurur da duyuyoruz, iftihar da duyuyoruz. Olay yeni başlamadı, olay 1948’den beri başladı. İşgaldi tüm olanlar” dedi.

- Advertisment -