Ana SayfaHaberlerHamas lideri İsmail Haniye’nin çocukları ve torunları öldürüldü

Hamas lideri İsmail Haniye’nin çocukları ve torunları öldürüldü

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı. Haniye’nin üç çocuğu Hazem, Amir ve Muhammed ile torunlarının da aralarında olduğu aile üyeleri öldürüldü. Haniye: "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum." Erdoğan, Haniye'yi taziye için aradı.

İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Saldırıda Haniye’nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazıları hayatını kaybetti.

Haniye, haberi Katar Hastanesi’ndeki yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada aldı.

Haniye yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

“Ailemin 60’a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah’a şükrediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haniye’yi arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, görüşmede İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini söyledi.

- Advertisment -