Ana SayfaHaberlerHamas yöneticisi Halid Meşal: “Sivil ölümleri çok dile getiriliyor; oyları düşecek diye...

Hamas yöneticisi Halid Meşal: “Sivil ölümleri çok dile getiriliyor; oyları düşecek diye korkan Biden geri adım atmaya çalışıyor”

Hamas'ın eski siyasi büro başkanı ve mevcut dış ilişkiler sorumlusu Halid Meşal, İstanbul’da konuştu: “ABD’nin verdiği silahlarla siviller öldürülüyor. Ancak, sivil ölümleri dünyada çok dile getiriliyor ve bu ABD’yi tedirgin ediyor. ABD seçimleri öncesi olumsuz bir tablo oluştu. Oylarının düşeceğinden korkan Biden, şu anda geri adım atmaya çalışıyor. Gazzeliler, sokaklardaki eylemleri izliyor, yalnız olmadıklarını görüyor. Sokaklar, ABD ve Batı’yı korkutuyor.”

Türkiye’ye ziyarette bulunan Hamas’ın eski siyasi büro başkanı ve mevcut dış ilişkiler sorumlusu Halid Meşal, İstanbul’da bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gazeteciyle bir araya geldi.

7 Ekim’den bu yana yaşananlarla ilgili Yeni Şafak’a konuşan Meşal şunları söyledi:

7 Ekim saldırısında MOSSAD’a ait çok önemli bilgiler ele geçirildi”

“7 Ekim tarihi onlar açısında çok önemli bir kayıp oldu. Kassam Tugayları bu saldırılarda, MOSSAD’a ait çok önemli bilgileri, verileri ele geçirdi. İsrail’in Gazze Tümeni tamamen yok edildi. Önemli olan savaşmaktır.

“Kassam Tugayları kendilerini aylar sürecek bir savaşa hazırladı”

“Savunma sistemimiz yok evet ancak gençlerimiz çalışıyorlar. Abluka altında kendi silahlarını yapmak büyük bir başarı. Halihazırda da Kassam Tugayları’nın 35 bin savaşçısı var. Kassam Tugayları’nın uzun soluklu bir mühimmatı var. Kendilerini aylar sürecek olan bir savaşa hazırladılar. Bizim amacımız savaşın farklı bölgelere yayılması değil.

“Allah, Selahaddin Eyyubi ve Sultan Abdülhamid’e rahmet eylesin”

“7 Ekim baskını İsrail’in topraklarımızdan çekilmesi için yapıldı. Eğer bu hareketi yapmasaydık belki de Aksa’nın yıkılışını izleyecektik. Allah bunu sadece Filistinlilere sormayacak. Aksa, Hz. Peygamber’in ve Hz. Ömer’in emanetidir. Allah, Selahaddin Eyyubi’ye ve Sultan Abdülhamid’e rahmet eylesin, burası onların da emanetidir.

“ABD, “Gir, bir an önce Hamas’ı bitir’ diye Netanyahu’ya süre veriyor”

“ABD elinde kum saati tutmuş gibi. ‘Gir, bir an önce Hamas’ı bitir’ diye Netanyahu’ya süre veriyor. Bu savaştaki en önemli hedefleri 7 Ekim’de yaşadıkları hezimetten kurtulmak. İsrail toplumunun beklediği olmadı, aksine her gün üst düzey subayları ölüyor. Ne Hamas’ı bitirebildi, ne rehinelerini kurtarabildi ne de Gazzeliler Mısır’a gitti. Mücahitleri beyaz bayrak kaldırtıp teslim alamadı.

“İsrail ordusu, girdiği suda boğuluyor. Hızlı zaferlere alışmış, ancak Kassam ile girdiği bu savaşı kazanamayacak. Kum saatindeki süre bitiyor. İsrail toplumunda da gittikçe kötüleşen durum var. Gazze’de ise aksi bir durum var. Karşılaştıkları engellere rağmen Kassam savaşçıları ilk günkü gibi savaşa devam ediyor.

“Sivil ölümlerinin dünyada çok dile getirilmesi, ABD’yi tedirgin ediyor”

“İsrail, Kassam’ın saldırısının planlı olduğunu yeni fark etmeye başladı. Süreç hem İsrail hem de ABD için iyi gitmiyor. ABD’nin verdiği silahlarla çocuk, kadın, yaşlı ve hasta siviller öldürülüyor. Ancak şunu gördüler, sivil ölümleri dünyada çok fazla dile getiriliyor ve durum ABD’yi tedirgin ediyor.

“Oylarının düşeceğinden korkan Biden, geri adım atmaya çalışıyor”

“ABD’de bir seçim var ve oyların düşeceğinden korkuyorlar. Bu seçimler öncesinde olumsuz bir tablo oluştu. ABD Başkanı Joe Biden şu anda geri atmaya çalışıyor. Çünkü kum saati işledikçe zamanı tükeniyor. Tüm bu yaşananlar onları karar almaya itiyor.

“İki devletli çözüme inanmıyoruz”

“İki devletli çözüme inanmıyoruz. 1967 sınırlarını kabul ediyoruz çünkü bunu bir aşama olarak görüyoruz. Tabii bununla birlikte İsrail’i mevcutta tanımıyoruz. İsrail işgali karşısında duran tüm grupları, Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’ü içine alan bir Filistin bayrağı altında toplamak istiyoruz.

“Onlara, ölüleri olumsuz etki ederken; bizim şehitlerimiz bizi motive ediyor”

“İsrail, 123 ölülerinin olduğunu söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Hastanelerde 5 bin yaralı olduğuna yönelik raporlar geliyor. Ölü sayıları yaralılara baktıkça daha da fazla olduğunu belgeliyor. Ancak gerçek sayıları vermek zor. Bizim mücahitlerimiz arasında da şehitlerimiz var. Ancak bu bize etki etmiyor. Onların ölüleri olumsuz etki ederken bizim şehitlerimiz bizi motive ediyor.

“Sokaklardaki eylemleri izleyen Gazzeliler, yalnız olmadıklarını görüyor”

“Biz esir takasında bir Müslüman’ın nasıl davranması gerektiğini tüm dünyaya gösterdik. Sokaklardaki eylemleri Gazzeliler izliyor. Yalnız olmadıklarını görüyorlar. Özellikle sokaklar ABD ve Batı’yı korkutuyor. Gazze’ye filo imkanı varsa bu da yapılmalı.”

- Advertisment -