Ana SayfaHaberler“Hamdolsun 1915 gündeme gelmedi”

“Hamdolsun 1915 gündeme gelmedi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında beklenen görüşme yapıldı. 45 dakikalık görüşmenin ardından tek başına basının karşısına çıkan Erdoğan "S-400'de bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan'a ifade ettim”, “İyi terörist kötü terörist anlayışı mevcudiyetini ne yazık ki koruyor” ,“Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele yok. Biden’ı Türkiye’ye davet ettim, gelebileceğini söyledi” dedi. İstanbul’dan hareket ederken “Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil” dediği 1915’in görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusuna ise “Hamdolsun gündeme gelmedi” diyerek cevap verdi.

İki liderin, Biden’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez bir araya geldiği 45 dakika süren görüşme basına kapalı gerçekleşti. Daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildi.

‘Biden’ı Türkiye’ye davet ettim’

Görüşme sonrası tek başına açıklamalarda bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

 “Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin görünüm sergilediğini düşünüyoruz. Afganistan’dan çıkmamız istenmiyorsa, diplomatik, lojistik, mali konularda ABD’nin bize vereceği destek büyük önem arz ediyor. Biden ile görüşme İlişkilerin devamı açısından olumlu. Kendisini ayrıca Türkiye’ye davet ettim, gelebileceğini söyledi” dedi. Cumhurbaşkanı, “S-400’de bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan’a (Biden) ifade ettim, F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettim.”

‘Hamdolsun 1915 gündeme gelmedi’

Erdoğan, bir gazetecinin “1915 olaylarının soykırım olarak tanınması gündeme geldi mi?” sorusuna “Hamdolsun gelmedi” yanıtını verdi. Erdoğan NATO zirvesine gitmeden önce yaptığı açıklamada ise “Biden ile görüşme alanımız çok geniş zira 24 Nisan, maalesef çok olumsuz bir süreç oldu. Bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil” demişti.

‘Teröristler arasında örgütler arası ayrım yapan çarpık anlayış mevcut’

Erdoğan, NATO Zirvesine ilişkin ise şu açıklamaları yaptı: “Burada üzülerek bir hususun altını çizmek istiyorum; terör meselesinde örgütler arasında ayrım yapan, Böyle ikircikli bir tavrın terörü yok edemeyeceği, bilhakis terör örgütlerine cesaret vereceği açıktır. Bir terör örgütü eliyle, diğerinin yok edilemeyeceği de ortaya çıkmıştır. DEAŞ tehdidinin yeni isimler altında varlığını sürdürmesi, terörle mücadelede rehavetin ve çifte standardın yeri olmadığını göstermiştir. Türkiye DEAŞ belasına karşı göğüs göğüse mücadele etmiş, Suriye’nin güneyinden bu örgütün sökülüp atılmasını sağlamış tek NATO müttefikidir.”

- Advertisment -