Ana SayfaHaberler“Hani biz Atatürkçüydük, anti-emperyalisttik?”

“Hani biz Atatürkçüydük, anti-emperyalisttik?”

Irkçı uygulama ve demeçleri ile öne çıkan CHP’li Bolu Belediye Başkanı “ABD emperyalizminin Türkiye üzerindeki yeni hain planı”nı deşifre ettiği için hakarete uğradığını iddia etti. Özcan’ın hedefinde bu defa sadece iktidar değil kendi partisi ve muhalefet partileri de vardı: “Hadi iktidar, ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor. Peki muhalefet bu plana niye sessiz kalıyor?” Özcan, Cumhurbaşkanına da, Avrupa sınırlarını süresiz olarak açarak ABD planını “boşa çıkarma” çağrısında bulundu.

Yönettiği şehirde yaşayan yabancı uyrukluların su ve elektrik faturalarını 10 katına çıkartacağını, bu yolla onların şehri terk etmesin sağlayacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan yeni bir açıklama geldi.

Sunatullah Saadat isimli Afgan gazetecinin kendisine hakaret ettiği video hakkında sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Sunatullah Saadat…

“Gazeteci maskesi takmış, basit bir ABD ajanı. Ülkemizde cirit atan CIA ajanlarından sadece biri.

“Bakın arkadaşa; öyle mazlum, öyle mağdur, öyle mahzun ki, memleketimi ‘Hizaya getirilmesi gereken kâfir’ bir ülke olarak işaret ediyor ve kendileri gibi ahlak ve ilim sahibi olmamızı öneriyor.

“Vah benim güzel ülkem. Ne hale getirdiler…

“Bu zavallı ajanın bana ve milletime söylediği sözleri, ipini elinde tutan emperyalist ABD yönetimine iade ediyorum. Aynı zamanda o sözlerin muhattabı daha çok; beni ırkçı, bunları Türk vatandaşı yapmaya çalışanlardır.

“Arap sevicilerden, FETÖ’cülere, PKK’lılardan abdestli kapitalistlere; tatlı su solcularından, akvaryum milliyetçilerine… Beni kınamak için yarışa yarışa sıraya geçenler… Yani ABD emperyalizmin son uşakları.

“ABD emperyalizminin ülkemdeki yeni hain planını deşifre ettiğim için bu kadar hakaret işittim.

“Milletin sözcülüğünü yaptığım için, 2 saatte bana soruşturma açıldı. Beni kınamak için koca koca siyasiler, yarışa yarışa sıraya girdi. Bu köpek; Türk kadınına, milli iradeyle seçilmiş devlet yöneticisine salyalarını akıtarak kin kusarken; iktidarıyla muhalefetiyle bizimkilerden ses yok.

“Hani biz Atatürkçüydük, antiemperyalisttik? Hadi iktidar, ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor. Peki muhalefet bu plana niye sessiz kalıyor? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından mı?

“Sn. Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum. Madem doğudaki sınırlarımızı koruyamıyoruz, Avrupa sınırlarımızı 3-5 günlüğüne değil süresiz olarak açın. Bunu yaparsanız ABD’nin bu hain planına ağır bir darbe vurmuş olursunuz. Ben de size amasız fakatsız milletim önünde teşekkürlerimi sunarım.”

Ne olmuştu?

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bulunan yabancı uyrukluların su ve katı atık bedellerine 10 kata kadar zam yapacağını açıklamış ve bunu belediye meclisine sunmuştu.

Bunun üzerine, Özcan hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ve “nefret ve ayrımcılık” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Ardından Sunatullah Saadat adındaki Afgan gazetecinin çektiği bir video Twitter’da gündem olmuştu. Söz konusu videoda Saadat, Özcan’a “şerefsiz” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, Sunatullah Saadat hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

- Advertisment -