Ana SayfaHaberlerDünyaHarris’in ekibinde erkeğin adı yok

Harris’in ekibinde erkeğin adı yok

Biden ekibinde yeterince siyahi isme ve kadına yer vermemekle eleştirilirken başkan yardımcısı Kamala Harris beş kişilik yakın ekibini açıkladı. Harris’in yakın çalışma ekibinin tamamı kadın, üçü siyahi, Sri Lanka doğumlu danışmanı Rohini Kosoglu, Kırklareli Vize’li bir Türk yazılım mühendisiyle evli. Ekibin tek beyaz üyesi büyükelçi Nancy McEldowney, 2005-2008 yılları arasında Ankara’da görev yapmıştı

ABD Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris, en üst düzeydeki beş kişilik yakın çalışma ekibini belirledi.

Tamamı kadınlardan oluşan ekipte üç siyah, bir Sri Lankalı, bir de beyaz kadın bulunuyor.

Harris’in seçtiği isimlerin tamamı, ya uzun süredir birlikte çalıştığı, ya da Demokrat Parti’nin yukarı kademelerinde yer almış tecrübeli isimler.

Ekibin en genci 35 yaşındaki Rohini Kosoğlu, Harris gibi Asya Kökenli, Sri Lanka doğumlu. Başkan yardımcısının iç politika danışmanlığını yürütecek Kosoglu, 2017 yılından bu yana Kamala Harris’in senatodaki danışmanıydı.

Rohini Kosoglu

Kosoglu’nun soyadını aldığı eşi, Kırklareli Vize doğumlu Özkan Sedat Kosoğlu, ABD’de yazılım mühendisi olarak çalışıyor. 2011 yılında evlenen çiftin üç çocukları var.

Özkan Sedat Kosoğlu
Soldan sağa: Tina Flournoy, Symone Sanders, Ashley Etienne…

Kariyerlerini Demokrat Parti’de yapmış tecrübeli isimler

Harris’in yakın çalışma ekibine yönetici seçtiği Tina Flournoy, bu beş kişi içinde en tecrübeli olanı. Georgetown’da hukuk okumuş olan Flournoy, başkanlık döneminde Bill Clinton’la Beyaz Saray’da çalışmış, ardından Liebermann’ın ve Al Gore’un başkanlık kampanyalarında yönetici olarak çalışmış, yine eski Demokrat başkan adaylarından Howard Dean’in danışmanlığını yapmış.

Harris’in iletişim direktörlüğüne getirdiği Ashley Etienne, Obama’nın özel asistanlığını, Beyaz Saray’da kabine iletişim direktörlüğünü, 2012-2014 arasında da Demokratların Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi’nin sözcülüğünü yapmış.

Kamala Harris’in kendisine sözcü olarak seçtiği Symone Sanders, Biden kampanyasının tecrübeli danışmanlarından biri. 2016 yılındaki başkanlık seçimleri sırasında ise Bernie Sanders’in ekibinde çalışmıştı.

Ulusal Güvenlik, Türkiye’de üç yıl görev yapmış diplomata

Harris’in Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’na getirdiği Nancy McEldowney tecrübeli bir diplomat. Bulgaristan ve Azerbaycan’da büyükelçi olarak bulunmuş. McEldowney, 2005-2008 yılları arasında Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nin birinci müsteşarlığını yapmasıyla tanınıyor.

- Advertisment -