Ana SayfaHaberlerHarry Potter evreninin yeni filmi gala yaptı: “Dumbledore’un Sırları” II. Dünya Savaşı...

Harry Potter evreninin yeni filmi gala yaptı: “Dumbledore’un Sırları” II. Dünya Savaşı öncesi dünyayı fantastik evrenden izliyor

Harry Potter evreninde geçen Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü bölümü “Dumbledore’un Sırları”nın galası Londra’da Royal Festival Hall’de yapıldı. Galaya, transfobik olduğu suçlaması nedeniyle son dönemde hayranlarıyla ilişkilerinde problem yaşayan Harry Potter’ın yazarı Rowling de katıldı. Rowling; geçtiğimiz günlerde Batı’yı iptal kültürü nedeniyle eleştiren Putin’in bu suçlamayı ve kendisini örnek vermesi üzerine “Batı’nın iptal kültürünün eleştirmenleri, sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenler olmamalıdır” diye karşılık vermişti.

Harry Potter evreninde geçen Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü bölümü “Dumbledore’un Sırları”nın galası Londra’da Royal Festival Hall’de yapıldı.

15 Nisan’da sinemalarda gösterime girecek filmde, Lord Voldemort liderliğindeki karanlık büyücülere karşı mücadelenin öncüsü olarak tanıdığımız Albus Dumbledore karakterinin gençlik yılları anlatılıyor.

Seride Dumbledore, Harry Potter ana hikayesindeki Voldemort karakterinin öncülü olarak değerlendirilen ve yine “safkan büyücü ırkı” hedefleyen Gellert Grindelwald ile mücadele ediyor.

Dumbledore (Michal Gambon) ve Harry Potter (Daniel Radcliffe). Harry Potter ve Melez Prens (2009) filminden bir sahne. 

Galaya serinin oyuncuları Jude Law, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Harry Potter’ın ana hikayesinde çocuk karakterlerden Draco Malfoy’u canlandırarak şöhrete kavuşan Tom Felton, Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling gibi pek çok tanınmış isim katıldı.

Harry Potter dünyasının yaratıcısı yazar J.K. Rowling.

Serinin baş karakteri Newt Scamander’i canlandıran Eddie Redmayne.

Başroller, Katherine Waterston ve Eddie Redmayne.

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu Müdürü Albus Dumbledore’un gençlik dönemini Jude Law canlandırıyor.

“Draco Malfoy” karakteriyle tanınan Tom Felton.

Johnny Depp ile yollar ayrılmıştı   

Galada dikkati çeken bir diğer isim ise, Gellert Grindelwald karakterini bu bölüm itibariyle canlandırmaya başlayan Mads Mikkelsen oldu.

Mads Mikkelsen.

Yapımcı şirket Warner Bros ilk iki bölümde Grindelwald karakterini canlandıran Johnny Depp ile eşine şiddet uyguladığı iddiası nedeniyle yollarını ayırmıştı. Karar sonrası Depp ile ilgili şiddet iddiasının iftira olduğunu düşünenler seriyi boykota çağıran kampanyalar başlatmıştı.

Grindelwald karakterinde Johnny Depp.

Galadan hemen önce Putin’le polemik

Harry Potter’ın yazarı Rowling de bir süredir tartışmaların merkezindeydi.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna saldırısı sonrası Batı’da Rus müziğine ve edebiyatına boykot başladığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; iptal kültürü eleştirisinde, 2020 yılında yaptığı bir paylaşım nedeniyle transfobik olmakla suçlanan Rowling’i de örnek göstererek şunları söylemişti:

“Eserleri tüm dünyada yayımlanan Rowling’i, sırf toplumsal cinsiyet hakları konusunda hayranlarını memnun etmediği için yakın zamanda iptal ettiler.”

Rowling’den Putin’e: Sana düşmez

Rowling sosyal medya hesabından Putin’e karşılık vererek, “Batı’nın iptal kültürünün eleştirmenleri sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenler olmamalıdır” mesajını paylaştı.

Rowling paylaşımında Rusya’da tutuklu muhalif lider Aleksi Navalny ile ilgili bir haberi de alıntıladı.

Rowling 2020 yılında regl olmakla ilgili bir haberin sunuş diliyle ilgili bir paylaşımı sonrası transfobik olmakla suçlanmıştı.

Konuyla ilgili bir yazı yazan Rowling transfobik suçlamasını kesin bir dille reddederek, “Transları tanıyorum ve onları seviyorum. Fakat cinsiyet kavramının silinmesi pek çok kişinin hayatlarını anlamlı biçimde tartışabilmelerinin önüne geçer. Gerçekleri konuşmak nefret söylemi değildir” demişti.

Harry Potter evreninde İkinci Dünya Savaşı yılları

1926 yılında yaşanan olaylarla başlayan ve beş bölüm olarak planlanan Fantastik Canavarlar serisi, İkinci Dünya Savaşı’nın bitimi olan 1945 yılında sona erecek. Üçüncü bölüm olan Dumbledore’un Sırları, 1930’lu yıllarda Brezilya’da geçiyor.

Serinin ilk filmi “Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” 2016’da, ikinci film “Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları” ise 2018’de gösterime girmişti.

- Advertisment -