Ana SayfaHaberlerHarvard Tıp Fakültesi morgunun müdürü kadavra parçalarını satmış. Alıcı; Salem’deki “korkunç oyuncak...

Harvard Tıp Fakültesi morgunun müdürü kadavra parçalarını satmış. Alıcı; Salem’deki “korkunç oyuncak bebekler” mağazası

Savcılığın iddianamesine göre morg müdürü zaman zaman dışarıdan insanların morga girerek satın almak istedikleri kadavraları seçmesine izin verdi. Kadavra parçalarını alan iki kişi de tespit edildi. En ilginç isim Cadı Avı hikayelerinin şehri Salem’de sakin bir caddede oturan Katrina Maclean. FBI’ın evini bastığı Maclean, online satış yapan "Kat'in Ürkütücü Kreasyonları" (Kat's Creepy Creations) adlı bir dükkanın sahibi. “Korkutucu bebekler ve kemik sanatı” ürünleri yapan kadının satın aldığı kadavra parçalarını ürünlerinde kullanıp kullanmadığı henüz bilinmiyor. İddianameye göre Maclean dükkanında ceset parçaları da satıyordu. Soruşturmaya bakan savcı da şaşkın: “Bazı suçlar kavrayış sınırlarımızı aşıyor”

FBI’ın soruşturduğu kadavra hırsızlığı soruşturmasında, ABD’deki Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin morg müdürü ile birlikte üç kişi daha, çalıntı kadavra parçalarını alıp satmakla suçlanıyor

Müdür Cedric Lodge’un üniversiteye bağışlanan kadavralardan çaldığı “kafa, beyin, deri ve kemikleri” internet üzerinden sattığı iddia ediliyor.

İddianameye göre Lodge ve eşi Denise, bu parçaları 2018-2021 yılları arasında Pennsylvania ve Massachusetts’teki alıcılara sattı.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi uygulamaları bağış kadavralar üzerinde deniyor. Çalışma bittiğindeyse kadavralar genellikle yakılıyor, veya kadavra sahibinin yakınlarına teslim ediliyor ya da üniversitenin mezarlığına gömülüyor.

Harvard Tıp Fakültesi

Ancak iddianameye göre Cedric Lodge, üniversitenin “Anatomik Bağış Programı”nın müdürü olarak “zaman zaman dışarıdan insanların morga girerek satın almak istedikleri kadavraları seçmesine izin verdi”.




Cedric Lodge

Massachusetts’ten Katrina Maclean ve Pennsylvania’dan Joshua Taylor, bu kadavra parçalarını satın almakla suçlanıyor.

İddianameye göre, Maclean parçalara ayrılmış insan yüzlerini, “deriye dönüştürmek üzere” Ekim 2020’de 600 dolara satın aldı.

Katrina Maclean “Kat’in Ürkütücü Kreasyonları” (Kat’s Creepy Creations) adlı bir dükkanın sahibi. Maclean’ın satın aldığı kadavra parçalarını ürünlerinde kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. İddianameye göre Maclean dükkanında ceset parçaları da satıyordu.

Maclean

İşletmenin Instagram sayfasına göre, dükkan tüyler ürpertici bebekler, tuhaflıklar ve kemik sanatı yapıyor.

FBI’ın sakin mahallerindeki aramasını izleyen komşular evden çıkarılan korkutucu bebekler karşısında şaşkınlık yaşadı:

 “Arka bahçeye iki çadır kurdular. Burada 8 saat harcadılar.”

Diğer alıcı Joshua Taylor’ınsa Lodge’a kadavra parçaları için, dört yıllık süreçte toplamı 37 bin doları bulan 39 ödeme yaptığı belirtiliyor. Onun kadavra parçalarıyla ne yaptığı şimdilik bilinmiyor.

Savcı Gerard M. Karam da suç karşısında şaşıranlardan: “Bazı suçlar kavrayış sınırlarımızı aşıyor. Kadavra parçalarını çalıp satmak bizi insan yapan değerlerin özüne darbe vuruyor.”

Cedric ve kadavra parçaları satma işindeki ortağı eşi Denise Lodge, ifade vermek üzere gittikleri New Hampshire mahkemesinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Denise Lodge

Dört sanık da komplo kurmak ve çalıntı malları eyaletler arası taşımakla suçlanıyor. Suçlu bulunmaları halinde 15 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

- Advertisment -