Ana SayfaHaberler“Haşa öyle bir şey olur mu?”

“Haşa öyle bir şey olur mu?”

Altı muhalefet liderinin Ahlatlıbel buluşmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bunların bir araya gelmeleri manidar. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza” diye konuştu. “İleride bu 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?” sorusuna yanıt veren Erdoğan: “Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez.”

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin Ahlatlıbel zirvesini değerlendirdi.

Erdoğan, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerdiği ve bununla ilgili mutabakat metninin 28 Şubat’ta yayımlanacak olması hakkında şunları söyledi:

“Bir defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bu milletin kendisi getirmiştir. Bunu kabul etmeyenler en başta millet iradesine saygısızlık yapıyor demektir.

“Tabii bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama.”

Erdoğan, “İleride bu 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?” sorusuna “Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez” yanıtını verdi.

“Faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem elektriğin kesilmesidir”

Cumhurbaşkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zamlar geri alınana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim” çıkışı ve TBMM’ye sunulması beklenen sosyal medya yasası için de şunları söyledi:

“Bir siyasi partinin genel başkanı, ‘Ben elektrik faturasını ödemeyeceğim’ diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem nedir? Elektriğin kesilmesidir.

“Haber sitelerine bazı sorumluluklar getirilecek”

“Her şeyden önce yalan haberin, dezenformasyonun yayılmasını, sistematik bir şekilde yaygınlaşmasını engelleyecek bir düzenlemeden söz ediyoruz.

“İkincisi, yoğunlukla sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon faaliyetlerine karşı sosyal ağ sağlayıcılarına, sosyal medya şirketlerine ve kullanıcılarına yönelik yeni düzenlemeler ve sorumluluklar gelmiş olacak.

“Üçüncüsü de internet haber sitelerine yine dezenformasyonu önleme adına bazı sorumluluklar getirilecek. Dezenformasyonla mücadele ile ilgili adımları kararlı ve süratli bir şekilde takip ediyoruz ve gerekli adımları da atacağız.”

- Advertisment -