Ana SayfaHaberlerHasan Cemal HDP’den aday oluyor: Teklifi kimin telkiniyle kabul etti?

Hasan Cemal HDP’den aday oluyor: Teklifi kimin telkiniyle kabul etti?

Hasan Cemal, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın teklifi üzerine HDP’den milletvekili adayı oluyor. Cemal’in teklifi nasıl kabul ettiğini Ertuğrul Özkök yazdı: “Hasan Cemal, ‘milletvekili olmayı düşünmüyorum’ deyip nazikçe reddetmiş. Eve geldiğinde eşi Ayşe Sözeri Cemal'e bunu anlatmış. Ancak Ayşe'den hiç beklemediği bir tepki almış. ‘Neden kabul etmiyorsun? Ülke büyük bir değişimin eşiğinde, senin de yıllardır savunduğun demokratik açılımlar olabilir. Sen de bu işi çok iyi yaparsın’ demiş.”

Ertuğrul Özkök, “Pazar Mektubu” başlığıyla yazdığı yazısında Hasan Cemal’in HDP’den gelen milletvekili adaylığı teklifini nasıl kabul ettiğini anlattı.

Özkök’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir bölümünü bizzat birinci ağızdan, Hasan Cemal’den dinledim.
Hasan Cemal HDP’nin 2018 seçiminden sonra kurduğu ‘İstişare Grubu’nun üyesidir.
Uzun yıllar HDP’yi, Kürt hareketini izlemiş, üzerine kitaplar ve sayısız makale yazmıştır.
İki hafta önce bu grubun istişare toplantısından sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ‘Hasan Bey sizinle biraz konuşabilir miyiz?’ demiş.
Baş başa görüşmede, ‘Arkadaşlarla size bu seçimde bizim partiden milletvekili adaylığı teklif etme konusunda görüş birliğine vardık. Kabul eder misiniz?’ diye sormuş. 
Hasan Cemal ‘Bana daha önce 1991 yılında da Erdal İnönü Sosyal Demokrat Partisi’neden (SODEP) milletvekili olmamı teklif etmişti. Kabul etmemiştim. Bugün de yine milletvekili olmayı düşünmüyorum’ deyip nazikçe reddetmiş.
Buldan, ‘Siz yine de bir düşünün’ demiş.

Eşi Ayşe’ye söyleyince nasıl bir tepki aldı?

Eve geldiğinde eşi Ayşe Sözeri Cemal’e bunu anlatmış. Ancak Ayşe’den hiç beklemediği bir tepki almış.
‘Neden kabul etmiyorsun? Ülke büyük bir değişimin eşiğinde, senin de yıllardır savunduğun demokratik açılımlar olabilir. Sen de bu işi çok iyi yaparsın’ demiş.
Hasan Cemal ikna olmuş ve Pervin Buldan’ı arayarak ‘Teklifiniz hâlâ geçerli mi?’ diye sormuş.
O evet deyince kabul etmiş.”

- Advertisment -