Ana SayfaHaberlerHasköy'de Yahudi Mezarlığı'na saldırıda 5 çocuk gözaltına alındı: "81 mezar taşı tahrip...

Hasköy’de Yahudi Mezarlığı’na saldırıda 5 çocuk gözaltına alındı: “81 mezar taşı tahrip edildi”

İstanbul Valiliği, Hasköy Yahudi Mezarlığı’nda 81 mezar taşının tahrip edildiği saldırıyı mezarlık çevresinde ikamet eden, yaşları 11-13 arasında değişen 5 çocuğun gerçekleştirdiğinin tespit edildiğini ve çocukların gözaltına alındığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” mesajını paylaştı. Saldırıya tüm partilerden sert tepki geldi.

Beyoğlu’ndaki Hasköy Yahudi Mezarlığı’na saldırıyla ilgili basın açıklaması yayımlayan İstanbul Valiliği, olayın mezarlık çevresinde ikamet eden ve yaşları 11-13 arasında değişen 5 çocuk tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Beyoğlu ilçemiz Fetihtepe Mahallesinde bulunan Hasköy Kamanda Musevi Cemiyeti mezarlığında 13 Temmuz 2022 tarihinde meydana gelen tahribatın araştırılmasına ilişkin yapılan çalışmalarda;

“Mezarlıkta 81 adet mezar taşının tahrip edildiği, güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın mezarlık çevresinde ikamet eden (Y.Y), (Y.B.G), (K.G), (H.S.Ç) ve (H.R.E) isimli 11-13 yaşlarındaki çocuklar tarafından gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

“Adı geçen şüpheliler yakalanmış olup, konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir.”

İbrahim Kalın: “Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz”

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, sosyal medya hesabından “Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” açıklaması yaptı.

Hahambaşılığı Vakfı’nın paylaşımını alıntılayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” mesajını paylaştı.

Yahudi Mezarlığı’na yapılan saldırıya tüm partilerden siyasetçiler sert tepki gösterdi.

https://twitter.com/ackilic76/status/1547852602754248709?s=20&t=S3PXSUWaZ0uCzreldq3YtQ

- Advertisment -