Ana SayfaHaberlerHasta bir köpeği kurtarmaya giden veterinere trafikte saldıran magandalar yakalandı

Hasta bir köpeği kurtarmaya giden veterinere trafikte saldıran magandalar yakalandı

Veteriner hekim Arda Erdabak gece saatlerinde bir köpeğin tedavisi için yolculuk ederken trafikte saldırıya uğradı. Siyasetçi ve akademisyen Ufuk Uras, yeğeni Erdabak'ın tedavisi devam ederken saldırganların da yakalandığını açıkladı.

Ufuk Uras, sosyal medya hesabından veteriner hekim olan yeğeni Arda Erdabak’ın saldırıya uğradığını açıkladı.

Twitter’dan sabah saatlerinde açıklama yapan Uras, “Yeğenim veteriner hekim Arda Erdabak, bir hasta köpeği kurtarmak için gece 01.00’da aracıyla giderken trafik magandaları ‘niye önüme geçtin’ diye saldırıyor, beyin kanamasıyla hayati tehlikesi sürüyor” ifadelerini kullandı.

Elitium Cerrahi Tıp Merkezi’nin önünde gerçekleştiği öğrenilen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Uras, saldırganların yakalanması için çağrıda bulundu.

Yeğeninin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Uras, “Arda, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde uyutuluyor, beyinde kanama durduruldu ama ödem var, burun kırılmış, dudak parçalanmış, bu nasıl bir canilik böyle” ifadelerini kullandı.

Uras, öğle saatlerinde yaptığı son açıklamada saldırganların yakalandığını duyurdu:

“Saldırganlar yakalanmış, destek veren herkese çok teşekkür ederim. Umarım Arda’dan da sevindirici haberleri alırız.”

“Arabayla üstünden geçmeye çalışmışlar”

Veteriner Hekim Arda Erdabak’ın annesi Fatma Erdabak Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, oğlunun saldırganları tanımadığını ve bu insanlarla hayatında ilk defa karşılaştığını vurgulayarak, adaletin sağlanmasını ve saldırganların cezalarını bulmalarını istedi.

Fatma Erdabak, yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Veteriner hekim oğluma acil bir telefon geliyor. Bir kişi köpeğinin kustuğunu belirterek hemen getirmek istiyor. Köpeğin sahibi yakında oturduğu için önce Arda’nın evine getiriyor ve oğlum ilk müdahaleyi orada yapıyor. Ardından kliniğe götürmek için otoparktan çıktıktan sonra bir transporter araç onu yolda sıkıştırıyor ve selektör yapmaya başlıyor. Araçla yanına gelip ‘Sen nasıl araba kullanıyorsun’ diye küfrediyorlar. Oğlum da ne oldu deyince araçtan indirip, kapısını açarak dışarıya çıkıp dövmeye başlıyorlar. O sırada oğlumun yanında olan köpek sahibinin tanıklığına göre ayırmaya çalışanlar oluyor ama adamlar hırslarını alamadıklarından bir de arabayla üstünden geçmeye çalışıyorlar.”

- Advertisment -