Ana SayfaHaberlerGündemHatay Havalimanına seçime kadar “gidiş” yolcusu alınmıyor: “Oy kullanmak isteyen insanların arzusunu...

Hatay Havalimanına seçime kadar “gidiş” yolcusu alınmıyor: “Oy kullanmak isteyen insanların arzusunu zorlaştırma girişimi gibi duruyor”

Eski Adalet Bakanı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin: “Hatay Havalimanı kapanmadı, çalışıyor. Hatay’a geliş yok, çıkış var. Vatandaşların gidiş-gelişini engellemek, seçim öncesinde gelip oyunu kullanmak isteyen insanların bu arzusunu zorlaştırma girişimi gibi duruyor."

Depremden etkilendiği için Hatay’dan farklı bir şehire göç eden vatandaşlar, seçimlerde oy kullanmak için uçak bileti baktıklarında seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs tarihine kadar satılık bilet bulamadı.

Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi hava yolları şirketlerinde Hatay biletlerinin “dolu” ya da “satış yok” şeklinde işaretlendiği görüldü. Ancak Hatay’dan diğer illere uçuşlar devam ediyor.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi,Hatay’a bilet bulunamaması ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ekşi, açıklamasında Hatay’a sadece insani ve kurtarma amacıyla yolcuların hava yolu ile gidebildiğini söyledi:

“Hatay’a 16 ŞUBAT tarihinden itibaren DHMİ’nin yayımladığı NOTAM sebebi ile gidişte yolcu alınmamaktadır. (sadece insani ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır.”

Karar TV yayınına katılan Hataylı Eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, bu kısıtlamanın oy kullanmak için Hatay’a gitmek isteyen seçmenleri engellemeye yönelik olabileceğini söyledi:

“Seçim öncesinde gelip oyunu kullanmak isteyen insanların bu arzusunu zorlaştırma girişimi gibi duruyor

“Hatay Havalimanı kapanmadı, çalışıyor. Hatay’a geliş yok, çıkış var. ‘Niçin Hatay’a giden uçaklara yolcu almıyorsunuz’ diye sorduğumuzda ‘AFAD yetkililerini ve kurtarma ekiplerini getiriyoruz’ diyorlar. İyi de onları nasıl götürüyorsunuz? Hatay’dan çıkarken bilet veriyorlarmış ama Hatay’a girmek isterseniz ‘AFAD mensuplarını taşıyoruz’ gibi bir gerekçe var. Ben bunun sağlıklı bir gerekçe olmadığını değerlendiriyorum. Eğer AFAD ekibi ile ilgili afete dayalı bir nakliyeye ihtiyaç varsa THY buna yönelik ayrı tahsilatlar yapabilirdi. Vatandaşların gidiş-gelişini engellemek, seçim öncesinde gelip oyunu kullanmak isteyen insanların bu arzusunu zorlaştırma girişimi gibi duruyor.

Başka yerde bunu duymadık çünkü diğer illerde Cumhur İttifakı’nın oy oranı daha yüksek

“Başka yerde bunu duymadık çünkü diğer illerde Cumhur İttifakı’nın oy oranı daha yüksek, Hatay’da ise muhalefetin oyu daha fazla gözüküyor. Bunun bir etkisi temenni ediyorum yoktur. Ama seçime 25 gün kala böyle bir tedbir alırsanız, bu böyle yorumlanmaya çok müsait bir konu. Lütfen AFAD yetkilileriniz için ek seferler koyun ama zaten günde İstanbul’dan 2, Ankara’dan 1 uçak muhtemelen sefer yapıyordu, bu uçaklar yolcularını taşımaya devam etsin, kötü mü olur? Hükümetin böyle bir tablodan korkmadığını da ortaya koyar, faydası da olur. Ama bunu yapmazsanız bu tartışılır, arkasında böyle bir niyet olduğu konuşulur.”

- Advertisment -