Ana SayfaHaberlerHatay’da 41. gün protestosu: “Hakkımızı helal etmiyoruz, gitmiyoruz, buradayız”

Hatay’da 41. gün protestosu: “Hakkımızı helal etmiyoruz, gitmiyoruz, buradayız”

Hatay Samandağlı kadınlar, 40’ı çıkan depremde kaybettiklerini bir Arap Alevi geleneği olan bahhur ve defne yaprağı yakarak andı. Kadınlar, Türkçe “Hakkımızı helal etmiyoruz” ve Arapça “Ma rıhne nıhne havn” (Gitmedik buradayız) pankartları taşıdı.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde en çok hasar illerin başında gelen Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınların öncülük ettiği bir grup depremin 40. gününde bir protesto gösterisi düzenledi.

Grup, depremde hayatını kaybedenleri bir Arap Alevi geleneği olan bahhur ve defne yaprağı yakarak andı.

Depremzedeler ayrıca Türkçe ve Arapça pankartlar açarak depremin ardından ortaya çıkan arama kurtara skandalını ve ihmal nedeniyle binlerce yurttaşın hayatını kaybetmesini protesto etti.

Grup üyeleri yürüyüş esnasında Türkçe “Hakkımızı helal etmiyoruz” ve “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” ile Arapça “Ma rıhne nıhne havn” (Gitmedik buradayız)  sloganları attı. 

Öte yandan depremin ardından Hatay’dan Mersin’e gelen bir grup depremzede de Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelip, yanlarında getirdikleri bahhur ve defne yapraklarını bir kapta yakıp dua etti.

- Advertisment -