Ana SayfaHaberlerDünya“Hayati değilse Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’deyseniz mümkün olan en kısa sürede İsrail'e dönün

“Hayati değilse Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’deyseniz mümkün olan en kısa sürede İsrail’e dönün

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran’ın Türkiye’de İsrail vatandaşlarına yönelik suikast girişimlerinde bulunduğunu söyledi, vatandaşlarını uyardı ve ekledi: “Türk hükümetine İsrail vatandaşlarının hayatlarını korumak için gösterdikleri çaba için teşekkür etmek istiyorum, İranlılara bir mesajım var: İsrail'in uzun kolu, nerede olurlarsa olsunlar İsraillilere zarar verenleri bulacak.”

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

“Türkiye’de son haftalarda yaşanan olayların ve İstanbul’a tatile giden İsraillilere yönelik İran terör saldırılarının ardından, İsraillileri, hayati bir gereklilikleri yoksa İstanbul’a ve Türkiye’ye uçmamaya çağırıyoruz. Halihazırda İstanbul’daysanız, mümkün olan en kısa sürede İsrail’e dönün.

“İsrail güvenlik örgütleri, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, hepimiz son haftalarda İsraillilerin hayatlarını kurtarmaya dönük muazzam bir çaba içerisindeyiz. Bazı vatandaşlarımızın sağ salim İsrail’e dönüşü bu çaba sayesinde oldu.

“Kaçırmak veya öldürmek için kasıtlı olarak İsrail vatandaşlarını seçiyorlar. Herkese denk gelebilir. Bu gerçek ve acil bir tehlike.

“İstanbul’a bir uçuş planınız varsa iptal edin. Hiçbir tatil sizin ve sevdiklerinizin hayatı kadar değerli değildir. Yayımladığımız yönergeleri takip edin, duruma göre yönergeleri sürekli güncelliyoruz.

“Türk hükümetine İsrail vatandaşlarının hayatlarını korumak için gösterdiği çaba için teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’ye yönelik turizm her iki ülke için de önemli ama Türk hükümeti alınmaması gereken riskler olduğunu anlıyor.

“Ben de İranlılara bir mesaj iletmek istiyorum: İsrail’in uzun kolu, nerede olurlarsa olsunlar İsraillilere zarar verenleri bulacak.  

“Bu uyarının uzun süreli olmayacağını umuyor, buna inanıyoruz. Bu turizm mevsiminde İsraillilerin Türkiye’ye dönmesini ve Türkiye’nin sunduğu her şeyin tadını çıkarmasını sağlayacak güvenlik tedbirlerini kısa sürede sağlamak için her türlü çaba gösterilecek. O zamana kadar uyarı geçerli; uçuş planlayan herkesi başka destinasyonlar bulmaya çağırıyorum. Teşekkürler.”

- Advertisment -