Ana SayfaHaberlerHayır, Avrupa’da Rus öğrenciler okullarından atılmıyor

Hayır, Avrupa’da Rus öğrenciler okullarından atılmıyor

Sputnik’in Avrupa’da ve Amerika’da Rus öğrencilerin okullarından atıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bunu sadece bir ABD Kongre üyesi CNN canlı yayınında dillendirdi. Rus öğrenciler okullarından atılmadığı gibi, bu teklifte bulunan Demokrat Partili Kongre üyesi üyesi Eric Swalwell’e ABD’de tepki var.

Rus devlet ajansı Sputnik, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından Avrupa’da ve ABD’de okuyan Rus öğrencilerin okullarından atıldığı iddiasını dile getirdi.

Haberin içinde ise, bu iddiaya dair hiçbir bilgi yer almıyor.

Habere konu olan iddianın kaynağı ise, ABD’de Demokrat Partili Kongre üyesi Eric Swalwell’in CNN canlı yayınında “Rus öğrencilerin okullardan atılmasını” önermesi.

Swalwell, konuk olduğu CNN Haber Odası’nda, “Açıkçası, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyükelçiliklerini kapatmak, her Rus öğrenciyi Amerika Birleşik Devletleri’nden atmak… Bunların hepsinin masada olması gerektiğini düşünüyorum” demişti.  

Swalwell’in bu açıklaması uygulamaya geçmediği gibi, ABD ve Avrupa kamuoyunda da büyük tepki ile karşılandı.

San Francisco Chronicle’ın Washington muhabiri Tal Kopan, “bu, hızla geri çevrilen tartışmalı bir öneriydi” dedi.

Swalwell, San Francisco Chronicle’a çektiği bir kısa mesajda, “Putin geri adım atmazsa düşünmemiz gereken bir dizi seçenek belirledim” dedi: “Bu sadece onlardan biri. Büyükelçiliklerini kapatmak da öyle.”

Forbes yazarlarından Stuart Anderson, Swalwell’in önerisini eleştirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Rusya’yı takip edenler için, öğrencileri sınır dışı etmenin ‘Rusya’da huzursuzluğu artırması’ pek olası görünmüyor. Daha muhtemel sonuç, eğitim planlarının mahvolması ve Rus devlet medyasında ABD hükümeti tarafından haksız yere hedef alınan gençlerin sempatik bir şekilde yayınlanması.”

- Advertisment -