Ana SayfaHaberlerHayır Sayın Cumhurbaşkanı, Avrupa’da aşı ücretli değil

Hayır Sayın Cumhurbaşkanı, Avrupa’da aşı ücretli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak 25 Haziran’da Hatay’da halka verdiği yanlış bilgiyi, gelen itirazlara ve düzeltmelere rağmen Sakarya’daki açılış töreninde tekrarladı: “Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahil aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık. Bize nasihat ettiler, 'Ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın' dediler."

Açılışlar için Sakarya’ya giden  Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka seslendi.

25 Haziran’da yaptığı açıklamada, ABD ve diğer gelişmiş ülkelerde aşının ücretli olduğunu, İngiltere’de aşı için halktan 100 sterlin alındığını söyleyen Erdoğan, bu defa aşı ücretini 50 sterline düşürerek aynı yanlış bilgiyi tekrarladı:

“Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahil aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık. Bize nasihat ettiler, ‘Ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın’ dediler.”

Erdoğan 25 Haziran’da yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Şu anda dünyanın değişik yerlerinde, Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri, Amerika da dahil hepsi, şu Kovid’le ilgili aşı var ya, bu aşıyı ücretli yaptırıyor biliyor musunuz? Ücret alıyor ücret. İngiltere’de bugün, evet, 100 sterlin gibi bir rakamla aşı yapılıyor. Bizde böyle bir şey var mı? Bizde böyle bir şey yok.”

- Advertisment -